utorok, 10. januára 2017

Zapekané kuracie rezne

Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu, neobsahujú veľa surovín a výsledok očarí konzumenta ...    Jedným z takých jedál je práve toto.   
Pri jeho príprave môžete použiť kuracie prsia, alebo vykostené stehenné mäsko ...  Množstvá v rozpise neudávam zámerne,  každá gazdinka si už vie odhadnúť, pre akých  a koľkých hladošov varí.


Čo budeme potrebovať :

kuracie prsia, alebo kuracie stehenné rezne
majonézu na potretie
čerstvé paradajky
strúhaný tvrdý syr  /eidam, gouda/
olej
soľ, korenie

Mäso odblaníme a nakrájame na rezne ...  jemne ich naklepeme, posolíme, pokoreníme a uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme pokvapkali olejom.
Na rezne nanesieme majonézu, alebo tatársku omáčku ...  Ja som použila práve tú.
Uložíme na koliečka nakrájané čerstvé paradajky a hojne posypeme strúhaným syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre ... na 200 stupňoch  asi  25 - 30 minút.
Podávame so zemiakmi a čerstvým šalátom ...

My sme si dnes veru pochutili ... a čo vy  ... vyskúšate ?

Ak áno, prajem vám dobrú chuť ...  Vaša Laura   ♥
 

13 komentárov:

  1. Lauri, ty nech navaríš čokoľvek, všetko vyzerá veľmi lákavo! Máš zmysel pre uloženie jedla na tanieri tak, že aj sýty sa do toho musí pustiť!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ej veru, vyskúšame. :) Zdravím. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cette recette me plaît particulièrement,je vais éssayer aujourd'hui même!
    Un délice rien qu'a regarder la photo.
    Amicalement

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Lauri,
    normálne si mi narobila chute, tak rada v blízkej budúcnosti Tvoj receptík vyskúšam, iste nám bude chutiť, veď tam idú len samé "dobré" veci :-)
    Pekný dník,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, jídlo vypadá děsně lákavě .. někdy vyzkouším ... sbíhají se mi sliny ...
    Posílám pozdravy, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri, Ty ať uděláš cokoliv, hned se mi začnou sbíhat sliny na jazyku :-) Vypadá to báječně a věřím, že i skvěle chutná, s tou tatarkou či majonézou natřené kuřecí plátky ještě před pečením je to pro mne trochu překvapení, musím vyzkoušet. A pak poreferuji .-) Krásný večer A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, Ty mě svými recepty nikdy nezklameš. A protože železo je třeba kout, dokud je žhavé... tak si právě pochutnávám na dobrém obědu na Tvé zapékané kuřecí řízky. Díky za tip na super mňamku, rychlou a nenáročnou :-) Měj se krásně A.

      Odstrániť
    2. Anička ... veľmi ma to teší ... ďakujem za kladnú odozvu ... paa :)

      Odstrániť
  7. Juj, to vyzera velmi dobre...zapekane masko mam velmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem všetkým za milé komentáre, vážim si ich ... :)
    Majte pekný víkend ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Lauro, ty pokušitelko :-)
    Po neděli nakoupím a vyzkouším.
    Pěkný pozdrav z Prahy
    El.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ďakujem, mám druhý recept na zajtra ...príjemný víkend a skoré vyzdravenie prajem ♥ Ana

    OdpovedaťOdstrániť