nedeľa, 4. mája 2014

Quiche - variácia na francúzsky slaný koláč

Nie je to originál recept, lebo ten sa nerobí z lístkového cesta ... ale  jeho rýchla verzia ... vygúľať, naplniť a upiecť ... Výborné pohostenie pre nečakanú návštevu, rýchlo urobený obed, či večera ...  Je šťavnatý, dobrý horúci i na studeno ...

Budeme potrebovať :

1 balenie lístkového cesta
na plnku :
7 vajec
200 g šunky nakrájanej na drobno
200 g  strúhaného tvrdého syra
1 kyslú smotanu alebo aj jogurt
1 KL  vegety
petržlenová vňať

Lístkové cesto vyvaľkáme a vystelieme ním vymastenú okrúhlu koláčovú formu (priemer 28cm). Cesto vyvaľkám natenko, vložím do formy a čo prečnieva odstránim prstom. Zvyšné cesto si odložím.

Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú šunku, nastúhaný syr, kyslú smotanu, vegetu, vňaťku, spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj ml.čierne korenie. Zmes vylejeme do formy, z odloženého cesta narežeme tenké pásiky a uložíme ich na vajcovú zmes do mriežky.

Pečieme do červena asi 40 min.
Podávame horúce, alebo aj na studeno so zeleninovým šalátom ...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára