streda 2. apríla 2014

Pesto z medvedieho cesnaku

Určite viete, že medvedí cesnak je jedna úžasná bylinka ... Rastie vo vlhkých lesoch, pri potokoch, a vraj si ňou vyhladnuté medvede po dlhej zime prečisťujú organizmus.  Síce tento rok zima nebola, ale cesnaku vyrástlo hojne.  Ja som dostala poriadnu dávku od kamarátky.  Niečo sme zjedli čerstvé len tak na maslovom chlebíku, niečo som zamrazila ... bude v zime do polievky a zo zvyšku som urobila PESTO.

Budeme potrebovať:

medvedí cesnak
80 g  kešu oriešky  (alebo iné nesolené)
1 dl   olivového oleja
hrsť strúhaného parmezánu
soľ

bylinu umyjeme a necháme odkvapkať, vysušíme papierovou utierkou

Oriešky rozmixujeme na kúsočky.

Pridáme nakrájaný medvedí cesnak, olej

a nasrúhaný parmezán


Všetko dokonale rozmixujeme, ak je zmes hustá, pridáme podľa potreby olivový olej.

A máme hotovo ... v uzavretom poháriku  uložíme do chladničky a použijeme na cestoviny, alebo len tak ... na čerstvý chlebík.   Prajem dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára