sobota 26. októbra 2019

Taška mojej mamky .

Samozrejme, že toto nie je ona ... 
Všetky dnešné fotografie som si vypožičala z pinterestu.

Ale viem, že nosila podobné ...  nikdy nevyšla z domu bez kabelky, či kabely.  Nemala ich tak veľa, ako dnešné kabelkové maniačky,  ale bolo ich dosť ... Na každú príležitosť iná veľkosť, iná farba ... a ja som sa s nimi rada hrávala ... na dámu.  Voňali jej parfémom, páčilo sa mi  nachádzať zabudnuté drobnosti. Pamätáte, že súčasťou každej novej kabelky bolo malé zrkadielko a jednoduchá peňaženka na zips, alebo patentku? To dnes už nevídať.

Celý život pracovala v kancelárií ako účtovníčka. Tam nosila kabely väčšie, do ktorých sa zmestili všetky potrebné veci a aj nákup, ktorý zvyčajne urobila cestou domov.  Chodila som ju čakať k autobusu aby som jej s ním pomohla.

To isté robili aj moje deti ... Ich prvá otázka po zvítaní bola "mami, čo si priniesla?"  a už sa aj hrabali v mojej taške a skúmali jej obsah.  Najčastejšie to boli suroviny k príprave večere ... Kým sme prišli domov,  mala som už niekoľko návrhov, čo mám uvariť ...

Ja mám tento typ tašiek veľmi rada ... Zvyčajne nemajú podšívku. Musia byť ale kožené, kvalitné, aby niečo vydržali a nezačali sa hneď šúpať ...  Majú ale jednu nevýhodu ... hrozne hlboké dno ...  Veď to určite  poznáte ... niečo rýchlo v takejto taške nájsť je nadľudský výkon.  Najčastejšie len naslepo šmátram rukou  a nič ...  Zišiel by sa organizér ... :)

Nakoniec sa chcem všetkým poďakovať za milé komentáre k poslednému príspevku ... potešili ma a veľmi si vážim každú vašu návštevu.
Prajem krásny víkend ...

vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Mám ráda větší tašky, ale je fakt, že se v nich špatně hledá :-).
    Hezkou sobotu, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám rada veľké tašky-šmátralky :-)
    Krásny víkend Lauri♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri tu modrou bych hned brala je nádherná...... milujem takové typy tašek.Krásný prodloužený víkend přeji Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné kabely, vybrala bych si. Jen bych k tomu potřebovala boty, mám ráda stejnou barvu kabelky s obutím!
    Jiřina z N.
    Hezké vzpomínky na maminku!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jak říká moje kamarádka - to kabelky se musí vejít půlka chleba a litr vína :-) Mám ráda velké kabelky. Krásně jsi to napsala, Lauri. Měj se P.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Laury, já mám více kabelek, všechny kvalitní, většinou značkové i kožené. Kabelky mám moc ráda odjakživa. A nosím taky větší, páč se mi tam musí vejít velký foťák a další propriety. Kabelky doplňují celý outfit a někdy ho posunou o level výš. A boty stejné jako kabelku už dávno nenosím a ne proto, že je to trend už několik let, ale nepovažuji to za nutnost a přijde mi to fádní. Moc krásné tvoje vzpomínání. Měj pěknou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť