štvrtok 18. júla 2019

Polievka zo zelenej fazuľky so strateným vajcom

Iste mi dáte za pravdu, že jedlá zo strukovej (zelenej) fazuľky sú najlepšie teraz, uvarené z čerstvej suroviny.  Ani mrazená, ani zaváraná fazuľka sa jej chuťou nevyrovná. 
Túto polievku milujem ...  robievam ju so smotanou a dnes som ju ešte obohatila o pošírované vajce.  Získala som tak plnohodnotný, sýty obed ...  ako za čias starých materí ... hi hi


Budeme potrebovať :

fazuľové mladé struky, najlepšie žlté
2-3 zemiaky
soľ
na zásmažku:
olej, hladkú múku
smotanu na varenie
cukor a ocot na dochutenie
kôpor
vajce na pošírovanie

Do osolenej vody (cca1,5 litra) som dala variť nakrájané struky a zemiaky na kocočky.  Keď mi fazuľka a zemiaky zmäkli, zahustila som polievku zásmažkou ...   Na oleji osmažiť 1 PL hladkej múky a zaliať celou smotanou na varenie (0,5 litra).  Polievočku som nechala prejsť varom, dochutila lyžicou cukru a dvoma lyžicami octu. Nasekala som kôpor a urobila  pošírované vajce. 


A potom sme si už len pochutnávali ... 


Leto je také úžasné ...  užívajte si ho ...
vaša Laura ♥  ...

4 komentáre:

  1. Staré dobré recepty! To boli jedlá na jednotku:-) Krásne si to nafotila, až sliny tečú a oku fotky lahodia :-) Mňam
    Prajem Ti krásny víkend♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, máš to krásně nafocené, ale já bych polévku nejedla. Tuhle já nemusím. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauro, díky za recept. Zítra bude polévka k obědu ( jen fazolky budou zelené). M.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laurinka, prešla som všetko, čo som zameškala a poviem ti, si skvelá kuchárka a fotografka a už budeš aj pre mňa aj skvelý kosec :-)
    Ale človek sa nenazdá a musí robiť to, čo sa mu ani nesnívalo. Mám to v priamom prenose :-)
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť