utorok 2. apríla 2019

Budú nové liečivky

Krásne teplé dni nás vytiahli do záhrady ...  Včera sme s Katkou zasiali koreňovú zeleninu, hrach a cibuľu, dnes som dokúpila chýbajúce bylinky ...
Ako trvalky dlhé roky pestujem  šalviu, medovku, mátu a timián, pažítku a ligurček, harmanček sa mi hojne vysemeňuje sám, každý rok sejem bazalku a nechtík.  Prvý krát som si kúpila koriander a divozel na priedušky ...   Na ten sa zvlášť teším.  :)


Isto mi dáte za pravdu, že najlepší čaj je z čerstvých byliniek, odtrhnutých na vlastnom, s láskou udržiavanom záhone ...  a aká je to radosť priniesť si do kuchyne  hrsť voňavých vňatiek, ktoré dokonale ochutia jedlo.
Preto ak máte tú možnosť, určite si vytvorte na záhradke takýto voňavý kútik (teda, ak ho ešte nemáte).  Odporúčam napríklad bylinkovú špirálu ... informácie a návody na jej zhotovenie iste nájdete na nete ...  Trochu námahy na začiatku postupne nahradí radosť z vlastnej úrody.

Krásne dni praje vaša Laura ♥

5 komentárov:

  1. Už toho moc nepěstuji, ale některé bylinky ano. Jak píšeš, je fajn je mít po ruce.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, ja si musím vystačiť s kvetináčmi :-)) Ale tú špirálovú s bylinkami možno raz, keď motyka vystrelí, si založím :-) Pa a krásny dníček

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, já už toho moc na zahradě nepěstuji a bylinné čaje nepiju. Dávám jen mátu, petržel, bazalku a pažitku. Ty mívám i přes zimu v květináčku, akorát mi moc dlouho v květináči nevydrží. Měj pěkný zbytek dne.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauri, každý Tvůj nový příspěvek čtu, i když ne vždycky komentuji. Bylinky nepěstuji, měla bych to změnit a aspoň na balkone něco dát do květináčů. Těším se na Tvoje další příspěvky. P.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri, bylinky boli to prvé, čo som začala v záhrade pestovať. Niektoré si ku mne našli cestu samé. Bez mojej zásluhy mi rastie napr. repík, trezalka, fialky. A niektorých sa neviem zbaviť - praslička. Určite by som ti odporučila ešte slez maurský a estragon. Jana

    OdpovedaťOdstrániť