utorok 5. marca 2019

Poriadne veterný deň ...

... bol dnes.  Napriek tomu som bola  stále vonku.   Chvíľu slnečno, chvíľu ako pred dažďom ... také aprílové počasie.   Konečne som dokončila  strihanie našich jabloní.  Máme ich  vedené na drôtoch, všetko sa dá zvládnuť zo zeme ... takže to robím rada ...
Strihať som sa naučila  z múdrych kníh a riadim sa  pri tom srdiečkom a citom.   Konáriky treba preriediť každý rok, aby jabĺk nebolo veľmi veľa, lebo by boli malé, a aby sa ku každému dostalo dosť slnečného svitu . Nevyfarbené jablko nemá žiadnu chuť. 


Puky už majú pekne naliate, ak bude na nich toľko jabĺk ako vlani, budem spokojná.

Ďakujem za návštevu, aj prípadné slovká ...  :)
vaša Laura ♥

12 komentárov:

  1. Lauri, tak to tě obdivuju! Střih stromů, to je pro mne španělská vesnice :o) Já letos prvně střihala vinnou révu. A ruce se mi skoro třásly, abych to nepokazila. Máme ji od loňska, tak v tom ještě nejsem tak zaučená :)
    Měj prima dny a ať tě to neodfoukne :)
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti, všetko je cvik ... Na budúci rok už budeš strihať révu istejšie ... To musí byť krásna práca okolo viniča ... teda, len v prípade keď dovidíš na koniec vinohradu ... :))) pozdravuje Laura

      Odstrániť
  2. My žiadne ovocné stromčeky nemáme, čo mi je dosť ľúto, ale neviem či by som sa dokázala o ne postarať. To strihanie je celá veda. Ale našťastie máme dobrých susedov, ktorí nám vždy niečo z ich úrody nadelia :-). Dúfam, že vietor u vás už ustal.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vietor ustal, dnes to už bolo oveľa lepšie ... Určite by si sa dokázal o stromčeky postarať ... si šikovná, pár krát nazrieť do múdrej knihy a ide to ... A keď odstrihneš, čo nemáš ... nevadí ... dorastie na inom mieste ... hi hi ... len tých chýb nesmie byť veľa. Monika, maj pekné dni ... L.

      Odstrániť
  3. Tak Ty si aj ovocinárka :-) Ja by som na to odvahu nemala. Nech je teda hojná úroda. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Any ďakujem ... ak bude počasie priať ako vlani, budem spokojná. To naozaj záleží od roku. Či príde mráz, či padne krupec a tak ... Maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  4. Laury, ty jsi teda pilná zahradnice! U nás byl vítr taky, ale ne avizovaný vichr. U nás to stáhne Labe. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz na jar je práce na záhradke najviac ... a najviac ma to aj baví ... Najmä, keď je takéto krásne počasie ... Slnko nás vyťahuje von, zohrieva ... Marti, prajem všetko dobré ... L.

      Odstrániť
  5. Lauri,
    si pilná ako včielka :-)
    U nás bolo počasie obdobné, dokonca aj popršalo...
    Snáď bude už krajšie.
    Pekný dník

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, aj dážď je teraz žiadúci ... aby polia a záhrady mali dostatok vlahy, potom to slniečko a všetko sa krásne zazelená ... Prajem ti krásne dni ... L.

      Odstrániť
  6. V pondělí jsem byla u mladých na vých.okraji Prahy a byl takový vichr, že jsem ani nechtěla, aby šla mladší vnučka na keramiku, prosila jsem ji, aby nechodila pod stromy ( kdyby spadla větev třeba ).U nás, u Labe, to nebylo až tak ,,horké,,. Jiřina z N.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to by som sa bála aj ja ... Hlavne, že sa nič nestalo ... Uvedomila som si, ako silný vietor nemám rada, ako mi vadí ... ale keď musíš ... V záhrade som to až tak nepociťovala, je medzi domami, horšie to bolo na voľnom priestranstve ... Jiřka, pozdravujem a prajem všetko dobré ... L.

      Odstrániť