pondelok 4. marca 2019

Bez kvietkov to nejde

Ste na tom rovnako ?  
Silu kvetín netreba podceňovať. Vedci potvrdili, že kvetiny skutočne majú vplyv na ľudskú myseľ a odporúčajú, že ak chcete niekoho potešiť, nemali by ste zabudnúť práve na kvety.  Ale netreba zabúdať ani na seba ...  
Raz, dvakrát do týždňa  chodíme na väčšie nákupy do reťazcov. Nikdy neodídem bez kvietkov.  Buď v kvetináčoch, alebo rezaných.   Tie v kvetináčoch mi robia radosť dlhšie, ale aj krásna kytica ruží mi vie vyčarovať úsmev a dobrú náladu.
Práve pred rokom som si kúpila čemericu.  Darí sa jej naozaj dobre a  denne ju chodím pohládzať,  čistiť okolie,  sledovať každý nový rozkvitnutý kvietok.  

Jarné teploty povyťahovali zo zeme snežienky,  aj lístky krokusov ... Kvietkov bude v záhrade stále viac. 
A vnútri tak isto ...   :))  Aktuálny stav :

Prajem vám pekný začiatok marca, či už s kvietkami, alebo aj bez nich ...    :)
vaša Laura ♥

14 komentárov:

  1. Taky mám ráda květiny. Na zahrádce se mi jich zatím ale probouzí málo, vlastně jenom sněženky - ty jsou v celé své kráse a lístky vystrkují hyacinty a narcisky.Při nákupu taky neodolám a koupím si kvítko domů. :-)
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, je toho este malo, co na zahradke kvitne, ale o mesiac nas uz zahrada odmeni za starostlivost ovela viac... Krasne dni ti prajem.. L.

      Odstrániť
  2. Laury, absolútny súhlas so všetkým čo si napísala. Kvietky proste musia byť :-). Ale čemericu ešte nemám...kde si ju kúpila, dá sa objednať? Krásne kvetinkové fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monika, prave minuly tyzden som cemerice videla v kauflande.. Tam som ju kupila aj ja... Alebo aj v obi by mohli mat. A dakujem za pekne slovka... pa L.

      Odstrániť
  3. Tiež mám rada kvietky! Tak vykvietkované dni marcové želám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Any dakujem ...aj ty si uzivaj stale viac rotkvitnutych krasok. Maj sa dobre... L.

      Odstrániť
  4. Súhlasím s Vami! Občas mi manžel kúpi rezané kvety, občas si ich kúpim ja. V sobotu mi priniesol krásne tulipány rôznych farieb! V záhrade mi už tiež kvitnú snežienky, ale včera som sa už tešila z prvých žltých krokusiek! Dokonca sa mi objavilo zopár ružových kvietkov na floxách! Čemericu mám iba bielu a tá asi kvitne celý rok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krokusky u nás majú zatiaľ len lístky ... puky zatiaľ nevidieť ... ale všetko príde ... i tulipány si zy chvíľu narežeme vlastné ... :) Andrejka, ďakujem za návštevu aj pekný koment ... Prajem krásne dni s kvietkami. :) L.

      Odstrániť
  5. Laury, i já pořád kupuju kytky. Musím je mít pořád kolem sebe. U nás už začínají vylézat tulipány. Těším se, až pokvetou. Měj pěkné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím u teba na blogu, že ti doma stále niečo kvitne ... ale aj zeleň sa u vás rozmohla ... Na tulipány sa veľmi teším, na jeseň som si kúpila nové cibule, nové farby, tak som zvedavá ... Maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  6. Lauro, kytičky mám také moc ráda a užívám si každého květu na zahradě. Hlavně teď na jaře, kdy je člověk vytahuje očima. .o)
    Měj se krásně. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po bielej zime sa nám žiada trochu farieb jarných cibuľovín , však ? ... A to vyťahovanie lístočkov očami zo zeme ... to poznám aj ja ... :))) Dáška, užívaj si krásnych jarných dní ... L.

      Odstrániť
  7. Lauro, krásně Ti to kvete. Také mne těší květiny kolem mne. Ať už jsou s květem nebo jen zelené. Klidné předjaří přeje Marie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My ženy a kvetinky skrátka patríme k sebe ... Radovať sa vieme z každej, i tej najmenšej, najnenápadnejšej ... a to je dobre, bez nich by bol náš život ochudobnený o toľko krásy ... Marie maj sa dobre ... L.

      Odstrániť