utorok 5. februára 2019

Zimný les

Naša chata je v zime neobývaná, zazimovaná ... Je odstavená voda, aby mráz nenarobil škody,  v jeseni pozvliekam obliečky, poberiem domov väčšinu trvanlivého proviantu.  Zvykli sme si tam v zime neprespávať.  Pravidelne sa ale zastavujeme,  doplniť zásoby jabĺk, ktoré skladujeme v pivnici pod chatou.  Tak tomu bolo aj dnes ...


Bolo pekne, konečne aj slnečno.
Vždy ma poteší pohľad na modrú oblohu ...  hlavne teraz, po tom upršanom a zamračenom období.



Či je zima, alebo leto, vždy svoj zrak upieram do korún stromov.  Tie tvary a majestátnosť ma dobíjajú ... majú neskutočnú energiu ...  Všetko sú to duby. Pretože rastú v lese, nahusto, rastú skôr do výšky.  Rada ich objímam, čerpám silu z neba ...
 Prajem vám pekné, pokojné dni ...  a ďakujem za nahliadnutie ...  :)
vaša Laura ♥

12 komentárov:

  1. Lauri, ani se ti nedivím. Je to božské A jaký klid tam teď musí být! My teď u nás do lesů a parků nesmíme, jak napadl ten sníh, praskaly větve.... Tak to po městě řeší hasiči, spoustu větví ještě ořezávají, aby na někoho nepadly.
    Měj prima dny. Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zima so snehom je krásna a vie byť aj nebezpečná ... Peti, užívaj si krásne dni ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri,
    krásne prostredie máte na chate, radosť tam tráviť čas, už len nech sa oteplie :-)
    Pekný deň,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, už sa teším na teplejšie obdobie ... Tam ti je takééé ticho, len spev vtákov počúvame ... Aďka maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  3. V lese je hezky v každém ročním období. Les mám kousek od domu, takže stačí malá procházka a nabiju si baterky raz dva.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, prajem ti príjemné nabíjanie počas celého roka ... Je to krásna mať les na dosah ... Netrápia vás v sezóne kliešte aj na záhrade ? :) Hani, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  4. Laury, máte chatu na krásném místě. Měj pěkný zbytek dne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V okolí je les ... so slniečkom je to už horšie ... Stromy ho nevpustia a keď, tak len na chvíľu ... Ja by som radšej slnko po celý deň ... Ale na druhej strane, v sparnom lete je tieň v lese veľmi príjemný. :) To je strašné ... žene nikdy nevyhovieš ... hi hi ... L.

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Ilka ďakujem ... mám to tam rada ... Prajem pekný večer ... L.

      Odstrániť
  6. Stromy sú nádherné, nebo v korunách tiež, radosť tam stáť a hlavou len krútiť!
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj, ako som sa kochala ... a veru aj točila ... :))) a vo vzduchu už bolo cítiť jar ... No, ale tá hromničná predpoveď hovorí o niečom celkom inom ... Danka, prajem pekný zvyšok večera ... L.

      Odstrániť