streda 13. februára 2019

Čemerica

Túžila som po nej už dlho ...  Pred rokom som si čemericu konečne kúpila.   Až do jari bola v kvetináči, keď sa oteplilo, vysadila som ju von.  V lete som ju podľa odporúčania veľmi nepolievala, aby bohato kvitla.  Doteraz bola schovaná pod snehom, ale teraz sa nám každú chvíľu predvedie v plnej kráse.


Pred zimou som ju trochu obložila čečinou a vetvičkami tuje,  aby som ju ochránila pred prípadným holomrazom.  Určite ju odfotím aj v plnom kvete ... 

Prajem pekný zvyšok večera ...
vaša Laura ♥

12 komentárov:

  1. ... krásná čemeřice. Ať se jí u Vás daří. My máme u rodičů bílou. Nějak zvlášť se o ni nestaráme, nepřikrýváme a zatím nám nevymrzla. Roste na skalce a samovolně se rozmnožuje. Pohodové dny Miluška

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že sa sama rozmnožuje, je pre mňa dobrá správa ... :))) Aj táto by mala byť biela, len trochu šmrncnutá do rúžova ... uvidíme ... Miluška, ďakujem za návštevu aj písmenká ... L.

      Odstrániť
  2. Nádherný kvet, krása. Teším sa na fotky v plnej kráse...
    Pá Lauri, pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri, ta bude pěkná!! Já jí mám taky, jestli už má poupata ale nevím, nějak jsem se poslední týdny po zahradě nerozhlížela :) Budu ji ale muset na jaře přesadit na nějaké lepší místo. Mám ji dost na slunci a to ona asi moc ráda nemá... Tak ať ti ta tvoje roste a prospívá :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti ... ďakujem ... Na mojej som puky sledovala už v decembri ... Potom napol sneh a všetko skryl. Bola som zvedavá, čo narobil s pukmi ... A teraz sa oteplilo, puky narástli a pomaly sa začínajú rozvíjať ... Len stopky sú krátke ... snáď ešte podrastú ... Maj sa fajn ... pa L.

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Marti ... a ešte keď naplno rozkvitne ... to sa budem vytešovať ... L.

      Odstrániť
  5. Tu na zahrradě ještě nemáme, ale taky bych ji ráda, je krásná ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máloktorá kvetina kvitne v taký nepriaznivý čas ... Je to pre mňa rarita ... Tieto pekné slnečné dni jej pomáhajú vykvitnúť ... Janinka, určite si ju zaobstaraj ... Maj pekné dni ... L.

      Odstrániť