pondelok, 24. apríla 2017

Dusené bravčové karé so zelenou fazuľkou

Ak máte radi  prírodné dusené mäso na šťave, toto jedlo je práve pre vás ...  Úžasne jednoduché varenie a úžasne dobré jedlo ...  tak do toho ...   :)


Budeme potrebovať :

1  kg  bravčové karé, alebo stehno
1 cibuľa
100 g údenej slaninky
500  ml  zeleninového vývaru 
1 balík mrazenej zelenej fazuľky
1 pl  dijonskej pikantnej horčice
soľ, korenie, olej
1 PL  hladkej múky

Karé umyjeme, dobre osušíme, nakrájame a vyklepeme z oboch strán.  Osolíme a okoreníme.
Na troche oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninu a rezne postupne na tomto základe necháme zatiahnuť.  Vyberieme ich na tanier (misku). 
Vo výpeku osmažíme do sklovita na mesiačiky nakrájanú cibuľu, zaprášime lyžicou hladkej múky, zalejeme vývarom a vrátime rezne do hrnca.  Dusíme do mäkka.
Pred koncom  pridáme zelenú fazuľku a spolu podusíme asi 10 min, až bude aj fazuľka mäkká.
Šťavu dochutíme podľa potreby soľou, čiernym mletým korením a dijonskou horčicou.  Podávame s ryžou, alebo s cestovinou.

Prajem vám dobrú chuť ...  :)

Vaša  Laura  ♥

3 komentáre:

  1. Lauri, takto upravené kare mám radšej ako obalené a vypražené. Dobrá šťavička a fazuľky, to ja môžem :-)))
    Asi na budúcu nedeľu niečo podobné stvorím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauro, to je dobrota. Taky brzy toto udělám, fazolky miluju a přidám i hořtici jako ty.
    Měj se hezky. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ozaj jednoduché jedlo a pre mňa môže byť hocikedy...Lauri pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť