pondelok, 10. novembra 2014

Škoricové slimáky

Dnes  ponúkam recept z kysnutého cesta ...  Vôňa škorice a čerstvo upečených koláčov opantá váš byt, dostane sa do každého kúta ... :))))  Ak máte domácu pekáreň, o prácu s cestom sa vám postará ona, ostatné už hravo zvládnete sami ...    Tak ... pustíte sa do toho ?   :)


Budeme potrebovať:

kysnuté cesto:
300g  hladkej múky
300g  polohrubej múky
3 vajcia
štipku soli
66g cukru krupice
240ml mlieka
1 kocka droždia
75g  masla
náplň:
100g trstinového cukru  (keď dáte biely, nič sa nestane)
50g práškového cukru
4 PL skořice
35g  polohrubej múky
113g  masla
smotana, mlieko
poleva
50g ráškového cukru
2  PL  smotany

Takže pripravíme si cesto (podľa seba) a necháme ho vykysnúť.  Za mňa to urobila pekáreň.
Z cukru, škorice, múky a masla si vymiešame náplň. Ak sa vám zdá veľmi hustá, môžete ju opatrne zriediť smotanou.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, natrieme naň plnku.
Cesto zvinieme a nakrájame na kúsky hrubé cca 6 cm.
Uložíme do vymasteného pekáča a pokvapkáme smotanou.
Na teplom mieste necháme ešte podkysnúť (asi 15 min.)  A potom ich upečieme vo vopred vyhriatej rúre.   180 stupňov,   35 - 40 minút.  Dosledujte si podľa vlastnej rúry.  Necháme trochu vychladnúť a polejeme pripravenou polevou.
Prajem dobrú chuť .


2 komentáre:

  1. Vypadají dobře .... ale já radši tvarohové a makové:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, samožrejme, že môžu byť ... každému podľa chuti a nálady ... :))))

      Odstrániť