utorok, 10. júna 2014

Ovocný koláč s ricottou a avokádom

Cez víkend sme mali malú oslavu. V chladničke sa nahromadila ricotta po výrobe syrov, avokádo začalo akosi rýchlo mäknúť, vymyslela som ľahký letný dezert ... Vychladený chutil skvele ...


Budeme potrebovať:

3  vajcia
3 PL  kryštálového cukru (kopcové)
3 PL  polohrubej múky
1 vanilkový cukor
1 KL  prášku do pečiva

na plnku:
500 g  riccotty alebo jemného tvarohu
1 - 2  avokáda
1 kyslú smotanu
1 smotanu na šľahanie
1 želatínu
práškový cukor podľa chuti ... radšej menej  :)
1 višňový kompót

Z uvedených surovín  upečieme poškótu v tortovej forme, necháme ju vychladnúť. Potom vyberieme, prekrojíme na polovicu a oba kúsky polievame šťavou z kompótu. Môžeme potrieť aj kyslejším džemom.
Potom ju uložíme späť do formy na seba a posypeme vykôstkovanými višňami.

Ricottu (tvaroh) zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou, popučeným avokádom, podľa chuti osladíme a vylejeme vopred pripravenú želatínu ... (riadime sa podľa návodu na balení ... ja som použila 20 gramový balíček granulovanej želatíny)

Plnku vylejeme do formy na pripravenú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa ... Potom krájame a servírujeme ....  Dobrú chuť ....


2 komentáre:

  1. U vás se opět maškrtí. Přidat tam avocado to by me nenapadlo, zajímavá kombinace a vypadá to opet bohovsky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hanička ... ďakujem za nakuknutie a milý komentár ... :)
    to avokádo bola taká nutnosť ... potrebovala som ho rýchlo minúť a koláčik mi prišiel vhod ...
    pozdravujem ... :)

    OdpovedaťOdstrániť