pondelok, 3. februára 2014

Fajné rezy

Sú naozaj fajné ....  vhodné aj na slávnostné príležitosti ...


Budeme potrebovať :

6  vajec
240 g  kryštálového cukru
240 g  polohrubej múky
4 PL  horúcej vody
1  prášok do pečiva
plnka :
700 ml  mlieka
2 balíčky Zlatého klasu
1 PL  hladkej múky
3  žĺtky
250 g  masla (Hera)
200 g  práškového cukru
2  šľahačkové smotany
2 vanilkové cukre
marhuľový džem
na rozvar :
200 ml  vody
200 g  kryštálového cukru
1 PL  kakaového prášku
1 KL  instantnej kávy
100 ml  rumu

Vymiešame žĺtky s cukrom a horúcou vodou, vyšľaháme z bielkov sneh, obe hmoty spojíme a vmiešame múku s PDP. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme 2 korpusy. Po upečení stiahneme papier a necháme celkom vychladnúť.

Z vody, kryštálového cukru, kakaového prášku a instantnej kávy uvaríme rozvar a necháme vychladnúť. Do studeného môžme (ale aj nemusíme) pridať 1 dl rumu.

prvý plát natrieme marhuľovým džemom, druhý polievame vychladnutým rozvarom ...

Oba pláty uložíme na seba.

V kastróliku zmiešame múku, zlatý klas a žĺtky, zalejeme mliekom a za stáleho miešania nad parou uvaríme hustú kašu. Taktiež za stáleho miešania necháme vychladnúť (aby sa nám neurobila kôra). Heru vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne zašľahávame žĺtkovú hmotu. Spolu dobre našľaháme a natrieme na korpusy.

Z dvoch šľahačkových smotán a dvoch vanilkových cukrov ušľaháme pevnú šľahačku a navrstvíme na vrch. Môžeme poliať bielou čokoládovou polevou ... Ja som iba poprášila kakovým práškom ... čokoláda nebola

Prajem vám dobrú chuť ... :)

7 komentárov:

  1. Tie vyzerajú úžasne mňamkovo! Chodiť na tvoj blog, to aby sa potom človek bál aj na váhu postaviť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka, váha z pozerania nebude vyskakovať hore ... aj keď nepochybujem, že ty to vybeháš ... ale horšie je to so mnou ... ja nielen pozerám, ale všetko aj koštujem ... a potom sa tej váhe naširoko vyhýbam ... :D

      Odstrániť
  2. Jé, a nezbyl ještě kousek pro mě?? Já když upeču přiběhnou kobylky a na mě nic nezbyde:-D:-D Tuhle jsem v jednu v noci pekla koláč a ráno v osm nebyl na plechu ani drobeček ... a to si ten nejmladší ještě stěžoval že neměl:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, u nás je to podobne ... aj keď nie sme až taká početná rodina ako vy ... :) mnohé zákusky a koláče ani z plechu nevyberám ... načo ...
      Vždy som sa čudovala koleginiam v práci ... v sobotu napiekli trochu zákuskov a v pondelok polku plechu doniesli do roboty ... u nás sa to nemohlo stať ... hold ... sme na sladkééééé :D

      Odstrániť
  3. To vypada nadherne! Muzu se zeptat co to je "zlaty klas" predpokladam ze asi pudinkovy prasek? Kolik vazi jeden balicek? Dekujem za moc hezky nafoceny postup a recept! Hned bych si dala takovou dobrotu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, Zlatý klas je vlastne kukuričný škrob ... u vás je to tuším Gistin ... a balíček je 40 g, .... a nie je to zložité pečenie ... určite sa vydarí a rodine bude chutiť ... piškóty sú síce tenkeé, každá z troch vajec, ale zas sa ukladajú na seba ... a ten lahodný kreém .... :D
      ďakujem za návštevu aj koment ... papa

      Odstrániť
  4. krásny zákusok a poriadne lákavý :)

    OdpovedaťOdstrániť