pondelok, 29. júla 2013

Katuškine citrónové rezy

 



Postup receptu

Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, orechy alebo mandle, potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótu.
Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.
Vyšľaháme dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme . Môj TYP: namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :) aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.

 

7 komentárov:

  1. lákavý a nádherný zákusok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ywett ďakujem aj ja za nývštevu a pochvalu ... ja sa s mojim blogom iba rozbieham a to pomaličky ... dlho som sa strojila, ale už ma to nepustí ... :)))) ešte v tom neviem tak dobre chodiť, orientovať sa, stále skúšam a hľadám tu nové možnosti ... každopádne vrelá vďaka za sledovanie ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nech sa dobre a krásne darí v blogovaní a už teraz sa teším, na tvoje nádherné fotky a výborné recepty :)

      Odstrániť
  3. Teda toto vyzerá fantasticky :-)
    Prajem ti veľa pekných tvorivých príspevkov :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sú úžasné,jednoduché na prípravu.Už sme vyskúšali obe varianty,ďakujem Inka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inka ... ďakujem ... takáto recenzia vždy poteší ... :))))
      som rada, že koláčik vám zachutil ...

      Odstrániť