Moja improvizácia ... ale chutilo moooc ... :))
Nenáročný, nezaťažujúci obed, alebo večera ... bylinky zvoľte podľa seba, podľa toho, čo vám práve rastie v záhrade, alebo na balkóne ... nechajte sa inšpirovať ...
Ja som použila šťaveľ a čerstvé oregáno ...
Budeme potrebovať :
kuracie prsia podľa počtu stravníkov
balenie balkánskeho syra
bylinky
soľ, mleté korenie (štyroch farieb)
1 šľahačkovú smotanu
olej
Kuracie prsia som umyla, osušila a narezala, vnútro pokorenila, solila som veľmi jemne, lebo syr je dosť slaný ... položila bylinku, potom väčší plátok syra a zas bylinku.
Prikryla a spojila ihlicou ...
Takto pripravené mäsom som ešte posolila, pokorenila a opiekla, aby sa zatiahlo ...
Mäso aj s výpekom som dala do zapekacej misy aj s výpekom a zaliala som to šľahačkovou smotanou. Syr, ktorý mi zostal, som rozmrvila po vrchu. Zakryla alobalom a dala do rúry.
Piekla som na 180 st. cca 1 hodinu, 20 minút pred koncom som alobal dala dolu. Podľa potreby dolievane vývarom alebo vodou, aby bolo dosť šťavy.
No a potom už len podávame ... so zeleninou, s ryžou ... ako chcete ... :)
Prajem dobrú chuť ... :)
Laura
Oi oi, nam. Herkullinen ruoka ♥
OdpovedaťOdstrániťKyllä, kyllä ... se oli erittäin maukasta ... :)
Odstrániťfetajuusto oli notkea ja maukasta ...
Kristi, tervehtiä ...
Vyzerá to mňamkovo, robíš mi chúťky :-)
OdpovedaťOdstrániťTo si si vymyslela, či len prerobila na svoj spôsob?
A ten šťaveľ - no super, to musím skúsiť!
Dík!
Danka ... vymyslela ... :))) Vybrala som ráno mäso z mrazáku, kukla do chladničky a bolo rozhodnuté ...
Odstrániťšťavel tym bol celkom fajn ... :))) a prekvapila ma lahodná a jemná chuť syra ... vždy som ho do šalátov krájala, surový sme ho jedli ... ale výborný je po tepelnej úprave ... :)
Mňamky, mňamky, vyzerá to tak chutne. Šťaveľ by mi nenapadol, aj keď sme ho ako deti jedli na lúke so žuvačkou, aby sme ju zafarbili na zeleno. Robievam s inými druhmi syrov, tiež je chutné. Ten Tvoj recept určite vyskúšam, ale málokedy sa mi podarí nafotiť, každý je hladný, fotiť už nie je čo.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Mám šťavel v záhrade prvý rok ... chcela som vyskúšať ako bude chutiť v jedlách ... :)) inak ho dávam len do šalátov ... v skúške obstál ... :)))
Odstrániťpozdravujem Emili ... L.
Lauri, šťaveľ nemám veru. Ale jedlo vypadá úplne fantasticky.Momentálne som najedená, ale aj tak by sa min. jeden kúsok ešte vošiel do bruška.:):) Pá. D. :)
OdpovedaťOdstrániť:)))) Danka, ďakujem za milý komentár ... pa pa L.
Odstrániť