Mnohé výrobu domácej lučiny určite poznáte ... možno si ju pravidelne robíte ... veď domáca je najlepšia ... :))) Ale pre ďalších je tento recept možno novinka ... a práve pre nich je môj návod ...
Pripravte si doma lahodný, ľahko roztierateľný syr ktorý si ochutíte podľa seba ...
Budeme potrebovať :
2 veľké, 500 ml jogurty
250 ml smotany na šľahanie
soľ
bylinky na dochutenie
Zmiešajte jogurt so smotanou a soľou ... (často sa stane, že smotanu doma nemám, potom dávam vykvápať samotný jogurt)
Na hlbšiu misku položím sitko, vysteliem ho vreckovkou a nalejem pripravenú masu. Dám do chladničky na 24 hodín.
Na druhý deň máme v miske srvátku a krásnu, hustú lučinu v sitku.
Vyklopíme do misky a môžeme ju ľubovoľne dochutiť ... Výborná je s nasekaným medvedím cesnakom ...
... a natierať na chlebík ... prajem dobrú chuť a pekný deň ... :)
Laura
Lauri, tak toto by ma nikdy nenapadlo! A ty napíšeš, že to zrejme poznáme :-)))
OdpovedaťOdstrániťČi len ja som taká nanič "kuchtička"?
Keď v auguste príde vnuk, určite to vyskúšame, idem si to hneď zapísať, aby som na to nezabudla :-)
Pá
Dani ... určite nie si nanič kuchtička ... :))) veď celý život sa učíme ... a objavujeme nové veci ... a to je dobre, nestagnujeme !!! :)))
OdstrániťTáto lučina je výborná aj so sušenými rajčinami, bazalkou ... je výborný základ pre rôzne pomazánky ...
maj sa dobre Danka ... :) L.
Mňam, už dlouho ji chci vyzkoušet, tak myslím, že teď už na to vážně dojde :)
OdpovedaťOdstrániťDominika ... budem rada ... :)
Odstrániťpozdravujem .... Laura
Lauri, ešte som to neskúšala ani ja. Ale videla som už na všelijakých stránkach, že to ľudia často robievajú. Tak spravím podľa tvojho receptu. Aj s bylinkami. Ahoj. D. :)
OdpovedaťOdstrániťDanka ... ja som tiež kedysi takto objavila tento recept ... vyskúšala a zachutil ... Priznám sa, že ja ho často robím bez šľahačky ... ale postup a originalitu som chcela dodržať ...
OdstrániťDani, maj sa pekne ... L.