Čo o nich napísať .... Väčšinou ich robím k fazuľovici... to si naložíme do taniera tieto rezance a zalejeme horúcou polievkou ... áno, máte pravdu ... tanier je naplnený kopcom, ale v ten deň už jesť nemusíte ... :))))
Inak sú rezance výborné na sladko s orechami, makom, tvarohom, poliate maslom ... alebo na slano opečené len tak do chrumkava na panvici, či s vajíčom, alebo kyslou smotanou.
Budeme potrebovať:
400 g polohrubej múky
4 vajcia
1/2 ČL soli
voda podľa potreby
Múku nasypeme na pracovnú dosku a v strede spravíme jamku a do nej
rozbijeme vajcia, pridáme soľ a pomaly spolu zapracujeme. Ak treba, prilejeme trochu vody. Najskôr nožom, následne
rukami vypracujeme tuhé a vláčne cesto, ktoré by sa nemalo lepiť na
dosku. Zakryjeme utierkou a necháme postáť asi hodinu.
Následne vyvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm.
Pokrájame na pásy, ktoré naskladáme na seba. Medzi pásy sypeme múku, aby sa rezance pri krájaní nelepili k sebe.
Nakrájame širšie rezance.
Uvaríme ich v osolenej vode, keď vystúpia nahor, sú hotové ...
Vodu scedíme, rezance dáme do misy a pokvapkáme olejom alebo maslom. Sú pripravené na ďalšie použitie ...
Napríklad s vajcom :
Alebo s kyslou kapustou :
Prima recept určitě vyzkouším.Radka.
OdpovedaťOdstrániťUrčitě vyzkouším, děkuji za recept... Vypadá to nádherně.
OdpovedaťOdstrániť