Tento recept mám už dávno ... vtedy ho v televízii piekla Beata Dubasová a keďže je s tvarohom, musela som ho hneď vyskúšať ... a veru koláčik nesklamal ... :)
Budeme potrebovať :
220 g polohrubej múky
120 g masla
100g práškového cukru
1 vajce
2 žĺtky
0,5 bal. kypriaceho prášku
2 kopcové lyžice kakaa
na plnku:
500 g tvarohu
1 zlatý klas (Gustin)
3 žĺtka
1 vajce
4 dl mlieka
1 dl oleja
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
na sneh:
5 bielok
5 PL preosiateho práškového cukru
Múku, maslo, práškový cukor, vajce, žĺtka, kypriaci prášok a kakao
zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou valčeka
prenesieme na vymastený a hr.múkou vysypaný plech.
Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtka, mlieko, olej
dáme do hlbšej nádoby a rozšľaháme. Nezľaknite sa, je to celkom riedke.
Túto zmes vylejeme na cesto a upečieme.
Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 5 PL práškového cukru. Navrstvíme na upečený koláč a ešte na 10 minút dáme do rúry zapiecť.
Krájame po vychladnutí mokrým nožom.
Ja som do pudingovej vrstvy pridala černice (alebo iné drobné ovocie), preto tie tmavé škvrny. :)
Hmm.... tak ten musí být móc dobrý:-))
OdpovedaťOdstrániťHmm, tak to je voda na můj mlýn :) Hned bych si kousek dala. Vypadá bohovsky jako všechny ty dobrůtky co pečeš! Skoda, že nebydlíš přes ulici! :)))
OdpovedaťOdstrániťOlá, Laura,
OdpovedaťOdstrániťQue belo doce!!
Certamente é saboroso!
beijinhos,
Lígia
Olá Lígia
OdpovedaťOdstrániťVocê é bem-vindo ao meu blog
e obrigado pelo comentário agradável ...
me consolou :)
saúdo e abraço ... :)
Tradução de Google, espero que você vai entender as minhas palavras ... :)))))
Ahoj Laurika. Prosim Ta, robila si tento kolacik na cely plech ako do rury? Ja sa ho chystam spravit, ale na mensiu formu, lebo cely plech je pre nas vela. A idem ho spravit s ricottou, co som robila podla Teba ;) Dakujem za receptik, aj za odpoved tuto :)
OdpovedaťOdstrániťTu je link na moju ricottu podla Teba: http://povvi.com/sk/ricotta-z-tretieho-poschodia/ :) DAKUJEM !
Zuzi ... robím ho na plechu 30x40 cm ... takže veľmi suroviny neznižuj ... prinajhoršom (alebo prinajlepšom ...) :)))) budeš mať vrstvy vyššie ... je to výborný koláčik ...
OdstrániťTvoja ricotta sa ti vydarila ... pekný recept ... :)
prajem pekný večer ... :) pa pa ...