Chutný šalátik na ľahkú večeru ...
Netuším, prečo slonie ... :))))
Budeme potrebovať :
300g šunky
4 ks vajcia uvarené na tvrdo
4 ks kyslé uhorky
1 ks veľká cibuľa
3 PL oleja
3 PL kečupu alebo pretlaku
3 PL horčice
1,5 PL sojovej omáčky
1,5 PL worčesterskej omáčky
soľ, korenie, chili
podľa chuti majonézu
Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.
Medzitým si nakrájame na kocočky šunku, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme
pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom,
pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .
Už som veľa krát čítala tento recept, ale ako si si som sa k nemu nemala, tak ho teraz urobím podľa teba pri najbližšej príležitosti, lebo tvoje recepty mám veľmi rada Lauri.
OdpovedaťOdstrániťEvka, ďakujem ... :)
OdpovedaťOdstrániťtreba skúsiť a popustiť uzdu fantázii ... prajem ti pekný deň ... :)
Prvý krát sa tento šalát podával v 70. rokoch na brnenskom výstavišti v rámci nejakého veľtrhu. Kedže ho vyrobili pre návštevníkov v obrovskom množtve, dali mu názov "Slonie žrádlo". Pôvodný recept je trochu iný, ale od tej doby si ho každý trochu upravoval, vylepšoval, takže koluje vo viac verziách. S pozdravom M.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za návštevu a poučný komentár ... :)
Odstrániťprajem pekný deň ... L.