Veľa ľudí sa ma pýta, čo robím zo srvátkového syra ricotta. Ten získavam ako vedľajčí produkt pri výrobe mojich tvrdých syrov ... Takže ... ricotta je vhodná ako základ na rôzne pomazánky, nátierky pretože má neutrálnu chuť ... Kreatívni kuchári používajú Ricottu na prípravu rôznych omáčok na mäso
a cestoviny. Ďalej napríklad pre prípravu dezertov z ovocia. Ricottu môžeme rozdrobiť na špagety,
mäso i horúce pečené zemiaky. Výsledný pokrm je zdravejší, ako pri
použití obyčajných alebo tučných syrov.
Budeme potrebovať
200g srvátkový syr ricotta
2PL kyslá smotana
2KL med
1PL vínny ocot
nastrúhaná malá cibuľa
soľ
štipku ml. čierneho korenia
no a postup ? :) všetko zmiešame a ručne vyšľaháme ...
potom už len natrieť na čerstvý chlebík alebo opečenú bagetu
prajem dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára