Tento recept mám už dávno ... viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil
celej rodine ... je pre tých, čo nemajú problém s cholesterolom a
hmotnosťou ... ale veď ... raz za čas ... :))))
Budeme potrebovať :
1,5 kg bravčovej krkovičky
6 ks väčšej cibule
6 strúčkov cesnaku
0,5 kg domácej údenej klobásky
horčicu
razcu
soľ
mleté čierne korenie
pivo na podlievamie
Mäso nakrájame na rezne, neklepať !, posolíme a pokoreníme.
Potrieme horčicou a poukladáme ošúpanú a na koliečka nakrájanú pikantnú údenú klobásu.
Posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou.
Na vrch ešte rozsypeme razcu a grilovacie korenie. Podlejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Pečieme 1 -1,5 hod. a posledných 20 minút odokryté. Podľa potreby
dolievame pivo. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou. Ale chutilo
nám aj s tarhoňou ... :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára