Pečiem ho už roky ... kolíčik jednoduchý, dobrý, aj pre efekt ... :)
Budeme potrebovať :
6 ks žĺtka
250 g maslo (palmarín)
250 g práškový cukor
20 PL mlieko
400 g múka polohrubá
kôra z jedného citróna
1 ks prášok do pečiva
7 ks očistené jablká
čierne ríbezle
1 ks vanilkový cukor
1 ks škoricový cukor
snehová pena :
6 ks bielky
6 PL práškový cukor
Vyšľaháme maslo (palmarín), žltky a praškový cukor, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a zamiešame tak, aby cesto nebolo príliš tuhé, aby sa dobre roztieralo.
Cesto navrstvíme na vymastený múkou vysypaný plech.Na cesto nastruháme
jablká a posypeme ich škoricovým a vanilkovým cukrom. Na jablká rozsypeme
ríbezle, alebo iné drobné ovocie a dáme piecť .
Kým sa koláč pečie, vyšľaháme si bielka do tuha s postupným pridávaním preosiateho práškového cukru.
Keď sa nám zdá koláčik upečený, ozdobne naň nastriekame sneh a dáme ho ešte zapiecť. Sneh by mal chytiť peknú zlatistú kôrku.
dokonalosť sama :-) mňam!
OdpovedaťOdstrániťTáni ďakujem ... áno, je chutný ... :)
OdpovedaťOdstrániť