Veľmi jednoduchý recept na veľmi dobrú pomazánku ... :)
Budeme potrebovať:
800 g kuracích pečienok
300 g masla
1 ks cibuľa
5 strúčkov cesnaku
1 KL lístočky timiánu
4 PL bieleho vína
4 PL smotany na šľahanie
korenie 4 farieb
ml. čierne korenie
soľ
Kuracie pečienky umyjeme, očistíme a nakrájame.
Vo veľkej panvici rozpustíme 2 - 3 polievkové lyžice masla a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu.
Medzitým si oberieme lístočky z vetvičky timiánu.
Pridáme pečienky a restujeme ich za občasného premiešania ... Keď nám zhnednú, pridáme timiánové lístky, v mažiari roztlačené korenie, prelisovaný cesnak, po chvíli podlejeme vínom a dusíme, kým sa nám nevyparí všetka šťava. Nakoniec pridáme smotanu a odložíme z plameňa.
Ešte teplý, nie veľmi horúci obsah panvice posolíme a preložíme do mixéra spolu s čerstvou petržlenovou vňaťou a zmes začneme pomaly mixovať.
Postupne po kúskoch zašľahávame maslo ... každý kúsok vždy, až sa predošlý celkom vstrebe. Tento pomer masla a pečienok dáva zmesi chuťovo vydatnú a po zatuhnutí pevnú paštétu.Nebojte sa pre zlepšenie chuti zvýšiť množstvo masla (až na 500-600g). Po rozmixovaní bude zmes veľmi riedka, ale všetko sa spraví po zatuhnutí v chladničke.
Naplníme poháriky, zalejeme rozpusteným maslom.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Hotovo :) mňamka je na svete ....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára