Ponúkam vám zas jeden z receptov na jedlo z pohánky. Zamilovala som si ju ... :) Pohánka je totiž jednoduchá na prípravu, aj chutná a vraj aj zdravá. ... Ja si ju najskôr uvarím, (recept TU) a potom pripravujem na rôzne spôsoby. Dnes s bryndzou ... pochutila som si.
Pre dve osoby budeme potrebovať :
3 dl šálku pohánky
250 - 300 g bryndze
1 cibuľu
3 strúčky cesnaku
2 PL oleja
soľ podľa chuti
petržlenová vňať
Pohánku zalejeme 1,5 násobkom studenej vody a necháme ju odstáť 1 - 2 hodiny. Potom ju mierne prisolíme a varíme do mäkka. Netrvá to dlho ... možno 15 - 20 minút. Necháme vypariť všetku vodu. Potom si na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nasekaný cesnak a spolu restujeme. Do tohoto základu pridáme uvarenú pohánku, prehrejeme a odstavíme z platne. Vmiešame bryndzu, dôkladne zapracujeme a môžeme podávať. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou, dobré to môže byť aj s pažítkou, alebo mladou jarnou cibuľkou ... Kto nemusí dbať o líniu, či cholesterol, môže si dopriať opraženú slaninku, alebo koliečka cibule.
Prajem vám dobrú chuť.
Z brynzy dělám občas pomazánku, ale s pohankou jsem jí ještě nezkoušela:-))
OdpovedaťOdstrániťKeď som to robila prvý krát, veľmi som bola zvedavá na výsledok ... Chuť nesklamala, chutilo aj mäsožravcom ... :))))
OdpovedaťOdstrániťPohánka by sa nemala variť vôbec..inak sa strácajú všetky živiny čo má. Iba nechať napucat vo vode,je rýchlo pripravená (ta hnedá) a potom pripraviť s niečím na teplo 15-20 min ju variť je nesprávne pripraví ju o všetky dôležité vitamíny,ale každý nepotrebuje tie živiny pre cievny systém,nieje to ryža ani tarhona to môžete variť dusiť dlho 😂
OdpovedaťOdstrániťNo tedy, to musí být dobrota, opisuji, zkusím. Miluji jednoduchá jídla.
OdpovedaťOdstrániť