... recept som našla na nete pod týmto názvom ... Po sviatkoch mávam veľkú chuť na takéto tradičné, jednoduché jedlá. Robievala som aj predtým, ale bez mäsa, nanajvýš s opečenou prerastenou slaninkou na vrchu ... Recept som si máličko upravila, jeden zemiak sa mi zdalo málo ...
Budeme potrebovať :
250 g mletého mäsa
3 - 4 väčšie zemiaky
500g kyslej kapusty
2 PL oleja
1 vačšiu cibuľu
2 vajcia
4 strúčky cesnaku
1 šálku polohrubej múky
1 šálku mlieka
1 prášok do pečiva
soľ, mleté čierne korenie
razcu, majorán, obľúbené bylinky
Na oleji, alebo masti orestujeme nakrájanú cibuľu, keď je zlatistá, pridáme mleté mäso a opražíme ho. Chvíľu ho podusíme a odstavíme ...
Kyslú kapustu nakrájame na drobno a dáme ju do väčšej misy. Pridáme orestované mäso z panvice.
Pridáme pretlačený cesnak, vajcia, zemiaky nastrúhané na hrubo, soľ, koreniny a bylinky. Nakoniec k zmesi dáme múku s práškom do pečiva a mlieko.
Všetko dobre premiešame, vznikne hustejšie, ale rozotierateľné cesto, ako na zemiakové placky.
Pripravíme si väčší plech, vystelieme ho papierom na pečenie a rozotreme pripravenú zmes. Môžeme posypať údenou slaninkou nakrájanou na drobno.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch dozlatistej farby, približne 35 - 45 minút.
Ak dostanete na zelník chuť a urobíte si ho podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť ... :)
vaša Laura ♥