Náš dnešný obed ... rizotto s hubami a sušenými paradajkami ... bolo výborné, so štipkou chili ...
Variť som sa naučila podľa kuchárskych kníh ... tradičných ... Pred štyridsiatimi rokmi iná možnosť pre čerstvo vydatú žienku na materskej nebola ...
V práci ženy často nosili svoje upečené výtvory na koštovku, a keď chutili už sme aj zakladali prieklepový papier s kopirákmi do písacieho stroja a písali si recepty ... namnožili sme ich 7, 8, aj 10x ... Z mnohých pečiem ešte aj dnes ...
S príchodom internetu moje varenie postúpilo o pár levelov vyššie. Napríklad rizotto som vždy varila tak, že uvarenú ryžu som zmiešala s duseným mäsom, vareným hráškom a mrkvou. Všetko posypať strúhaným syrom a chutilo ... Tak sa to robilo ... Dnes by mi to manžel síce zjedol, ale musel by byť fakt veľmi hladný.
Postupy varenia sú dnes už niekde inde, zvykli sme si na kvalitu, nové chute, aj spôsoby prípravy. Aj rizotto varím už len podľa Riddiho ... (Ital v kuchyni )
Majte pekný piatkový večer ...
vaša Laura ♥
A my měli včera k večeři taky rizoto s houbami a zeleninou.
OdpovedaťOdstrániťPamatuju, že "české rizoto" jsme mívali ve školní jídelně, suché to bylo a chutnal mi na tom jen ten sýr ;)
Dnes mám doma několik druhů rýže a vařím taky jinak ;)
Hezký víkend.
Laury, i já dělám rizoto na různé způsoby i s houbami. Máme ho rádi. Měj pěknou sobotu.
OdpovedaťOdstrániťDobrý nápad na obed, ďakujem, za inšpiráciu. Krásnu sobotu♥
OdpovedaťOdstrániťJéé, to vypadá fakt dobře. Lauro, krásný víkend přeji. D.
OdpovedaťOdstrániťLaury, já mám starou kuchařku 42let.Když nevím co vařit tak si nějaký recept vyhledám, ale stejně upravím podle sebe.Rizoto taky dělám na hodně spůsobů. Měj se moc hezky, moc nekomentuji ,ale nakukuji neustále.Jseš moc velká šikulka.Martina
OdpovedaťOdstrániťPromiň, píší z mobilu a opravují způsobů.
OdpovedaťOdstrániť