... nič zvláštne sa totiž nedialo ... Alebo, žeby predsa ? Volili sme si starostov, primátorov a celý ansámbel okolo toho ... Odvolila som hneď ráno, na výber som mala dve mená. Jedno z nich mi nič nehovorilo, druhé bolo meno súčastného starostu, mladého, celkom šikovného ... Tak nebolo o čom rozmýšľať ...
Na obed som urobila šošovicový prívarok ... Dala som si záväzok, že strukoviny sa budú na našom stole objavovať častejšie ... Prospievajú nášmu zdraviu a sú chutné.
V menšom množstve vody som uvarila šošovicu naraz so zemiakmi, soľou a bobkovým listom. Keď to bolo uvarené, zahustila som jedným veľkým nastrúhaným zemiakom a zjemnila kúskom masla ... Prívarok som ochutila cesnakom. Volské oko opekám z oboch strán ... máme skúsenosť so salmonelózou, tak som už opatrná. Ešte čerstvý chlebík sme mali k tomu.
Nechala som ešte pár koreňov strapcových rajčín. Stále červenejú pri tomto slnečnom počasí, a sú výborné, sladké ... Rastliny som si vypestovala z plodov kúpených v obchode ... Vytlačila som semienka rovno do pôdy v kvetináči a ono to vyrástlo ... :)))
Ďakujem vám za nakuknutie a prajem peknú nedeľu ...
vaša Laura ♥
Lauri, chodím si sem rozšiřovat své znalosti slovenštiny, třeba strukoviny neznám ;)
OdpovedaťOdstrániťJinak volské oko opékám taky z obou stran, i mě to více chutná.
Krásnou neděli.
Ilona
Laury, čočku dělávám taky jen trochu jinak. Volské oko mám ráda trochu tekoucí, ale chápu tvoji zkušenost. Měj pěknou neděli.
OdpovedaťOdstrániťČočka je má oblíbená :-) :-) I.
OdpovedaťOdstrániťČočku miluju! A volské oko s maličko nedodělaným žloutkem. Ale salmonela, to není o co stát, to chápu....
OdpovedaťOdstrániťLaury, měj krásný večer. Petra