Trochu som dnes po dlhšej dobe syrovala ...
Najskôr sme mali syrov v mrazničke dosť, potom začali teplá ... A vo veľkom teple sa syry robia horšie ... Veľmi rýchlo kysnú, niežeby sa skazili, ale v syroch sa tvoria vzduchové bubliny. Syr vyzerá ako ementál, ale nie je to ani zďaleka ementál. :)) Vyzerá takto a dá sa v pohode zjesť. :
My máme radi syry kompaktnejšie ... Takže dnes len rýchla hrudka .
Výborná len posolená, posypaná čiernym korením a červenou paprikou ...
Majte krásne dni ... vaša Laura ♥
Laury, sýry jsem ještě nezkoušela. Tvoje vypadají úžasně. Měj pěkný den.
OdpovedaťOdstrániťMamka dělávala tvaroh, ale sýry nedělala ona a já taky ne. Ten Tvůj tedy vypadá náramně!!!!
OdpovedaťOdstrániťPrima den!
Hanka
Lauri, už by si konkurovala mojej svokre, tá tiež vyrábala syry, mala kravu a nadbytok mlieka, syr bol skvelý a potom robila aj žinčicu :-)
OdpovedaťOdstrániťMy sme si kúpili včera v Zázrivej ovčí :-)
Pá
Tedy Luri, musím říct, že by mi to určitě bylo jedno, s dírami, nebo bez...musí být skvělé všechny.Šikulka, obdivuji.
OdpovedaťOdstrániťSyry milujeme a mám veľkú chuť to vyskúšať,len mám trošku obavy,tvaroh si robím bežne.Chcem sa spýtať keď robíte tie zrejúce kde nechávate syry zrieť?Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.Jana
OdpovedaťOdstrániťJanka, niet sa coho bat... Casom som aj ja ziskala rutinu. Syry nechavam zriet v chladnicke, na mriezke aby aj od spodu prudil vzduch. Treba ich denne obracat. Tiez prajem pekne dni... L.
Odstrániť