Dnes naozaj rýchly obed ... hotový do pol hodiny ...
Zemiakové placky ... tenké. chrumkavé ... pochutili sme si ... :)
Kto náááááhodou nevie ako na ne :
Ošúpala som 5 - 6 väčších zemiakov, nastrúhala som ich na jemnom slzičkovom strúhadle, pridala som vajíčko, prelisovaný cesnak, cibuľu, soľ, čierne korenie, veľa majoránky a razcu. Zahustila som dvoma kopcovými polievkovými lyžicami hladkej múky, Zmes som dobre zamiešala a do chrumkava vysmažila na oleji ...
Ak si placky urobíte, prajem dobrú chuť ...
vaša Laura ♥
Laury, bramboráky jsem dělala nedávno. Máme je rádi a je to rychlé. Měj pěkné dny.
OdpovedaťOdstrániťTiez sme ich davno nemali, tal boli vzacne... Marti, prajem pekny utorok... L.
OdstrániťBramboráky, mňam, ty bych si dala hned.....Jinak u nás, na plzeňsku se jim říká vošouchy :)
OdpovedaťOdstrániťLauri, měj se krásně, Petra
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťskús ich vysmažiť na masti, budú lepšie a aj menej mastné :-)
Mám ich rada aj plnené s mäsom alebo pečienkou...
Pekný deň,
A.
Mňam.....I.
OdpovedaťOdstrániťBramboráky jsou tady u nás v Podkrkonoší oblíbené. Dělají se velké i menší. Já jsem si zvykla dělat je na lívanečníku.
OdpovedaťOdstrániťMěj se hezky!
Hanka
Lauro, děsně se mi sbíhají sliny. Ještě kysané zelí a pivečko - to je úžas. Chtěla jsem ti napsat jak jim říkáme a Petra mi předběhla.
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn. Jarka
Ďakujem vám všetkým za vaše milé komentfy ... tie české mi stále viac a viac rozširujú obzory ... :)))
OdpovedaťOdstrániťUrobila si mi chute, musím si urobiť!
OdpovedaťOdstrániťAj ja, ako Aďka, robím na masti, najlepšie husacej. A strúham na hrubšom strúhadle, na také rezančeky.
Lauri, len mne to netrvá pol hodinky, ale viac :-(
Pá