Ponúkam vám inšpiráciu na tvarohovo - ovocnú tortu, nenáročnú na suroviny aj prevedenie. Treba ju urobiť deň pred konzumáciou, aby korpus odmäkol a zvláčnel.
Korpus som urobila z 200 g maslových sušienok a 100 g masla.
Sušienky som rozmixovala na prach a zaliala rozpusteným maslom. Natlačila som ich do tortovej formy. Strčila som ich do rúry na 10 minút pri 180 stupňoch.
Kým základ chladol, vymiešala som krém. Ja som použila 500 g ricotty a trochu jemného tvarohu. Môžete použiť v akom koľvek množstve jemný tvaroh, alebo mascarpone, ricottu, čo máte práve doma. Na zjemnenie som pridala biely smotanový jogurt - množstvo podľa potreby.
Na osladenie a sfarbenie som pridala marhuľový džem ... V sezóne si to viem predstaviť aj s čerstvými marhuľami.
A opäť možno použiť džem, ktorý máte v komore ...
Na vrch som natrela ušľahanú šľahačku a obložila čerstvým ovocím.
Koláčik je najlepší na druhý deň ...
Takúto rýchlu prípravu sladkého dezertu mám v poslednej dobe veľmi rada ... a tento je svieži, nie je veľmi sladký a je variabilný ...
Ak si niečo podobné urobíte, prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Také robí náš Jurko, výbornéééé!
OdpovedaťOdstrániťPá
Lauro, píšu si na seznam .-)
OdpovedaťOdstrániťVypadá skvostně a věřím, že i tak chutná. El.
Lauri,
OdpovedaťOdstrániťkrásny cheescake si pripravila, už mi tečú slinky :-)
Aj ja ich rada pripravujem.
Pekný deň, pá
A.
Recept i fotky vypadají lákavě. Za zkoušku to stojí.
OdpovedaťOdstrániťHezký den, Lauri! Tady se nám nějak jarní nadšení vytrácí. Ráno déšť se sněhem. Ale bílo není :-). To je jenom připomenutí, že březen-za kamna vlezem.
Hanka
To vypadá moc dobře, a přitom velmi jednoduché. Díky za tip!
OdpovedaťOdstrániťPěkný den, Petra
Laury, úplně se mi sbíhají sliny :-) Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťKrása! Hned bych si dala!
OdpovedaťOdstrániť