Tento nedeľný (a nielen nedeľný) zákusok som vymýšľala, ako sa hovorí "za pochodu" ... V chladničke vajcia, vedierko tvarohu a chuť niečo upiecť k popoludňajšej káve ... Neskromne sa pochválim, že zožal úspech ... Jednoduchý, hebký ako pavučinka a veľmi dobrý ...
Budeme potrebovať :
5 vajec
200g kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl vody
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
500 g jemného tvarohu
1 vajce
šťava a kôra z 1/2 pomaranča
4 PL práškového cukru
mrazené, alebo zavárané čerešne
v sezóne samozrejme čerstvé
mandľové hobliny alebo sekané orechy
čokoládová poleva ( 150g čokolády na varenie + 0,5 dl oleja)
Vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustej bielej peny, pomaly zašľaháme olej a vodu, nakoniec už ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Alebo si pripravte piškótu ako ste zvyknuté ...
Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, kôrou a šťavou z polovice pomaranča.
Cesto na piškótu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Ochutený tvaroh dáme do miroténového vrecka, odstrihneme rožtek a vytlačíme ho na cesto v pásoch. Medzi tvaroh naukladáme čerešne - tak, ako na fotke ... Samozrejme že môžete použiť ľubovoľné ovocie ...
Posypeme mandľovými lupienkami, alebo sekanými orechmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov si na 35-40 minút, kým koláčik pekne nezozlátne.
Necháme vychladnúť, potom vrch pofŕkame čokoládovou polevou. Rozpustila som 150g čokolády na varenie + 0,5 dl oleja ...
Ľubovoľne nakrájame a môžeme podávať ...
Ak si zákusok upečiete, prajem vám dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Dobre si to vymyslela, vyzerá skvele! Ďakujem za inšpiráciu. Pekné jesenné dni prajem♥
OdpovedaťOdstrániťLauro, vypadá skvostně. Jak na výstavu. Hezké dny.
OdpovedaťOdstrániťLauri,
OdpovedaťOdstrániťvyzerá lákavo a efektne s tými pruhmi tvarohu. Myslím, že chuť na niečo dobré je najlepší kuchár :-) Aj ja rada improvizujem (veď ako inak by vznikali recepty)...
Prajem Ti peknú jeseň, pá,
A.
Ďalší luxus v tvojej cukrárničke! Perfekný na pohľad a určite aj na chuť!
OdpovedaťOdstrániťNajskôr som si myslela, že pásy z tvarohu je papier, ktorý predeľuje cesto, aby bolo v pásoch. Máš fantáziu!
Pá
Lauri, ešte nebol ani upečený a už vyzeral bombovo. :)
OdpovedaťOdstrániťTrošku som sa poprechádzala Tvojimi staršími príspevkami, dýchol na mňa pokoj a kľud. Krásne foto a slovo k tomu...
Tie melóny máš teda parádne. Tak to sa Ti teda podarilo.:):):) D. :)
Och, to vypadá moc dobře.
OdpovedaťOdstrániťďakujem vám všetkým za nakuknutie a milé komentáre ... Tiež prajem krásne, konečne vraj slnečné dni ... L.
OdpovedaťOdstrániť