Vyskúšajte boloňskú klasiku s menším množstvom mäsa a naopak, s väčším množstvom zeleniny.
Vaša rodina sa naje zdravšie a rozdiel ani nezbadá ... Sú naozaj veľmi dobré ...
Pre 4 osoby budeme potrebovať :
3 PL olivového oleja
1 väčšiu cibuľu nakrájanú na drobno
3 mrkvy tiež nadrobno nakrájané
2 stopky stonkového zeleru
2 stredné cukety nakrájané na kocky
4 strúčky cesnaku roztlačené
250 g mletého mäsa - najlepšie zmes bravčové a hovädzie
1 malý rajčinový pretlak
4 váčšie rajčiny olúpané a nakrájané na drobno
- alebo 400g konzerva lúpaných rajčín
150 g mrazeného hrášku
400 g cestovín
petržlenová vňať - nasekaná
soľ
V hlbšej panvici pomaly restujeme na oleji cibuľu, mrkvu, zeler, hrášok ...
Po chvíli pridáme cuketu a cesnak a všetko spolu opekáme 8-10 minút domäkka. Ak treba, podlejeme troškou vody. Posolíme.
Zvýšime plameň a pridáme mäso. Opekáme ďalších pár minút a vareškou rozbíjame mäsové hrudky.
Vmiešame pretlak a drvené rajčiny, prázdnu konzervu naplníme vodou a podlejeme ... Varíme asi 20 minút do zhustnutia omáčky.
Cestoviny uvaríme al dente ...
Všetko premiešame, spolu prehrejeme a servírujeme na taniere ...
Vrch posypeme bazalkou, alebo petržlenovou vňaťou ...
Tak čo ? Dostali ste na boloňské špagety chuť ? :) Ak áno, prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Lauro, špagety jsem už dlouho nedělala, díky za připomenutí. Také dávám víc zeleniny. Měj se krásně.
OdpovedaťOdstrániťAj ja špagety robím veľni zriedka ... ale k boloňskej sa mi žiadali ... ale musia byť talianske ... kvalitné ... Marti, aj ty sa maj ... :)
Odstrániťa to veru platí aj u mňa, špagety nerobievam, ako deti odišli z domu, mala by som ich aspoň občas spraviť a tvoja omáčka vyzerá veľmi chutne a lákavo!
OdpovedaťOdstrániťPá
Danka, ak nerobíš špagety, urob s hoci akou cestovinou ... pochutíš si aj tak ... neviem, ako manžel ... hi hi papa L.
OdstrániťAj ja som robila z polovičnej dávky ... len pre dvoch. aj tak toho bolo dosť ...
Odstrániť