Ak máte radi prírodné dusené mäso na šťave, toto jedlo je práve pre vás ... Úžasne jednoduché varenie a úžasne dobré jedlo ... tak do toho ... :)
Budeme potrebovať :
1 kg bravčové karé, alebo stehno
1 cibuľa
100 g údenej slaninky
500 ml zeleninového vývaru
1 balík mrazenej zelenej fazuľky
1 pl dijonskej pikantnej horčice
soľ, korenie, olej
1 PL hladkej múky
Karé umyjeme, dobre osušíme, nakrájame a vyklepeme z oboch strán. Osolíme a okoreníme.
Na troche oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninu a rezne postupne na tomto základe necháme zatiahnuť. Vyberieme ich na tanier (misku).
Vo výpeku osmažíme do sklovita na mesiačiky nakrájanú cibuľu, zaprášime lyžicou hladkej múky, zalejeme vývarom a vrátime rezne do hrnca. Dusíme do mäkka.
Pred koncom pridáme zelenú fazuľku a spolu podusíme asi 10 min, až bude aj fazuľka mäkká.
Šťavu dochutíme podľa potreby soľou, čiernym mletým korením a dijonskou horčicou. Podávame s ryžou, alebo s cestovinou.
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Lauri, takto upravené kare mám radšej ako obalené a vypražené. Dobrá šťavička a fazuľky, to ja môžem :-)))
OdpovedaťOdstrániťAsi na budúcu nedeľu niečo podobné stvorím :-)
Pá
Lauro, to je dobrota. Taky brzy toto udělám, fazolky miluju a přidám i hořtici jako ty.
OdpovedaťOdstrániťMěj se hezky. Jarka
Ozaj jednoduché jedlo a pre mňa môže byť hocikedy...Lauri pekný deň
OdpovedaťOdstrániť