Ak máte chuť na ľahký, svieži, nie veľmi sladký zákusok, upečte si tieto viedenské rezy ... V našej rodine majú vždy veľký úspech ... Nie je to zložité pečenie, zvládnu to aj začiatočníčky ... :)
Budeme potrebovať :
4 vajcia
250 g kryštálového cukru
125 ml oleja
125 ml vody
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
pomarančový krém:
1 liter pomarančového džúsu
2 zlaté klasy
2-3 PL kryštálového cukru
šľahačkový krém:
2 práškové šľahačky
2 stužovače
1 nátierkové maslo
2 kyslé smotany (2x200g)
na vrch: dlhé piškóty
2 dl džúsu
0,5 dl rumu
čokoláda
Najskôr upečieme piškótu: Ušľaháme bielka na sneh, postupne zašľahávame cukor a po jednom žĺtka. Do zmesi potom ručne zašľaháme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na vymastenom a hr.múkou vysypanom plechu upečieme piškótu. Necháme ju vychladnúť.
Medzi tým si uvaríme puding z litra džúsu a zlatých klasov. Trochu prisladíme a necháme mierne vychladúť za stáleho miešania najlepšie vo vodnom kúpeli ... Hotový, mierne vychladnutý puding vylejeme na piškótu. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinku.
Podľa návodu ušľaháme práškovú šľahačku so stužovačom. Zvlášť zmiešame kyslú smotanu s nátierkovým maslom a zmes pridáme k šľahačke. Dobre premiešame a navrstvíme na koláč.
Na vrch ukladáme piškóty, ktoré sme najskôr namočili v džúse s rumom ... Nakoniec pofŕkame roztopenou čokoládou a dáme dobre vychladiť .. Najlepšie do druhého dňa ...
Prajem vám dobrú chuť a pekné októbrové dni ... :)
Vaša Laura ♥
Taky je dělávám...Jsou výtečné....Ilča
OdpovedaťOdstrániťIlka ... ďakujem za návštevu a koment ...
Odstrániťmaj pekný deň ... L.
No tééda,to musí být mňamina ;-) .Určitě zkusím.Děkuji moc za inspiraci a přeju sladké podzimní dny.H
OdpovedaťOdstrániťHanka, teší ma, že som inšpirovala ... Tiež prajem príjemnú jeseň ... pa L.
OdstrániťĎakujem za inšpiráciu, rada vyskúšam, len budem musiež múku nahradiť bezlepkovou :-(
OdpovedaťOdstrániťPekný deň,
A.
Aďka kľudne aj s bezlepkovou ... určite sa ti koláčik vydarí ...
OdstrániťMaj sa dobre, pa L.
Lauri, to vyzerá luxusne! Mňam......
OdpovedaťOdstrániťA prečo šľahačka má byť prášková, je v niečom lepšia ako čerstvá?
Pááá
Na zákusky túto práškovú používam radšej ... lepšie drží, dobre do tuha sa vyšľahá a nemusím sa báť, že z nej urobím maslo ... Inak chuťovo rozdiel necítim ... Ale môže sa kľudne použiť aj klasická šľahačka ...
OdstrániťLauro, to vypadá ňam ňam... hned bych si dala
OdpovedaťOdstrániťpapa Jarka
Jarka ... dakujem, bol naozaj dobry, sviezi ... a zjedol sa cely ... :))))
Odstrániťtiez by som si teraz dala ku kave ... pa pa L.