Divinu nemáme na stole často, ale občas sa objaví ... Aj minule som dostala kus jelenieho stehna ... a mala som chuť udusiť ho ... urobila som dobre, mali sme vynikajúci obed ...
Budeme potrebovať :
600 g jelenieho strehna
2 PL masti
4 cibule
4-5 guličiek jalovca (borievok)
3 guličky nového korenia
4 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ
malý paradajkový pretlak
2 PL šípkového lekváru (ja som dala z čiernych ríbezlí)
2 dl červeného vína
2 mrkvy
kúsok zeleru
a ideme na to ...
Na roztopenú masť dáme opiecť na hrubo nakrájanú cibuľu.
Mäso nakrájame na hrubšie kusy. Používam rovnaké množstvo mäsa a cibule (nie podľa váhy, ale podľa objemu).
Keď máme cibuľu opečenú do zlato-hneda, pridáme mäso. Mäso opečieme zo
všetkých strán. Pridáme jalovec (borievky), bobkový list, nové korenie,
soľ a čierne mleté korenie. Postupne pridáme paradajkový pretlak
a šípkový lekvár, zalejeme červeným vínom. Víno necháme vyvariť. Pridáme na kocky nakrájnú mrkvu a zeler . Podlejeme vodou a privedieme k varu. Potom oheň stiahneme na minimum a dusíme do mäkka. Na záver dosolíme a dokoreníme.
Pri divinovom mäse používame výrazné korenie. Paradajkový pretlak –
koncentrát zahustí omáčku, preto nemusíme používať múku alebo zemiaky.
Ak si uvaríte jedlo podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Perfekný fotorecept. Tečú mi slinky :)
OdpovedaťOdstrániťJanka ďakujem ... Ragú chutilo vynikajúco ... divina je u nás veľká vzácnosť ...
Odstrániťpaa L.
Musí to byť lahôdka! Ešte som jelenie nejedla :-(
OdpovedaťOdstrániťPááá
Ja som divinu jedla prvý krát kedysi dávno na poľovníckom plese ...Odvtedy možno 2x ... Aj túto sme dostali od dobrého kamaráta ... pa L.
Odstrániť