Upiekla som cez víkend tento koláčik s rebarborou ... Kyslastá rebarbora sa veľmi dobre znáša s ochuteným tvarohom ... ich chute dobre harmonizujú. Tiež sa vám stáva, že sa nedržíte receptu, miešate a kombinujete podľa svojej predstavy? Tak práve toto je ten prípad ... :) Inak ... bol vynikajúci, chutil každému. Nechcem vám vnucovať môj recept, nech vám slúži skôr na inšpiráciu ... Ale keď si tento koláčik upečiete, budem len rada ... :)
Budeme potrebovať:
5 vajec
300 g kryštálového cukru
1 dl oleja
šťava z 1 citróna
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
100 g mletých orechov
1 kg rebarbory
500 g tvarohu
kôra z 1 citróna
podľa chuti cukor
sneh z 3 bielkov
5 PL kryštálového cukru
mandľové lupienky
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme olej, citrónovä šťavu, po chvíli vmiešame na najnižšej rýchlosti múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto vylejeme na plech vymazaným tukom a vysypaným hrubou múkou.
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ju na cesto. Tvaroh ochutíme citrónovou kôrou a cukrom, Tiež ho rozložíme po vrchu koláča.
Upečieme na 190 stupňoch 25 minút ...
Medzi tým si do pevnej peny vyšľaháme bielky s cukrom ...
Sneh nanesieme na koláč a posypeme mandľovými lupienkami.
Teplotu znížime na 170 st. a dopekáme asi 15 minút.
Necháme vychladnúť a nakrájame ...
Vaša Laura ♥
Tedy ten vypadá luxusně,určitě ho vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťTak rebarbora je fakt super, mne tá kyslá chuť veľmi chutí. Ja robievam len taký kysnutý a na to rebarbora a posýpka. Tvaroh máme radi, takže vyskúšam aj tento, Len rebarboru nemám, po svokre nám vyhynula :-( Musím sa pozrieť niekde po nej, hádam v kvetinárstve :-)
OdpovedaťOdstrániťPááá