Krkovička je mäso bohatšie na tuky ... preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou ... naposledy som skúsila niečo iné a chutilo ... :)
Budeme potrebovať :
1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
4 hlavy cesnaku
4 cibule
čerstvú šalviu a rozmarín
pivo na podlievanie
soľ, korenie, razcu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky ... Každý posolíme, pokoreníme a uložíme do pekáča. Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strúčkov na polovicu a rozložíme ich neošúpané pomedzi mäso.
Posypeme razcou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu, jemne pokvapkáme olejom, podlejeme pivom a zakryté dáme piecť. 190 stupňov asi 1 hodinu. 20 minút pred ukončením dopekáme odkryté. Pred koncom pečenia pridáme aj šalviu ... tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla.
Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Prajme vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
Ako vždy fantázia.:):) Som hladnááá!!.):):):)
OdpovedaťOdstrániťPá a dík za receptík. :) Dana :):)
Dani ... ďakujeeem ... :)
Odstrániťmaj pekný deň ... paa L.
A mám oběd na víkend!Díky.Marie
OdpovedaťOdstrániťAj ja som už hladná :-)))
OdpovedaťOdstrániťMne sa páči tá cibuľka a cesnak, mňam a ten výpek musí byť tiež skvelý!
Idem pozrieť niečo do chladničky :-)
Pááá
Hmmm ... to vypadá na dobrotu:-))
OdpovedaťOdstrániť