Rolády pečiem len občas ... ani neviem prečo ... je to jednoduché, v podstate rýchle. Cesto variabilné a naplniť ju môžete tiež podľa svojich chutí ... Vyskúšajte, určite sa vám podarí ... :)
Cesto mám bledé ... obyčajnú piškótu. Keď budete potrebovať tmavé cesto, pridáte 2 PL kakaa ... Krém je tiež možné urobiť ľubovoľný, naplniť šľahačkou, ovocím ...alebo len tak jednoducho džemom ...
Budeme potrebovať:
5 vajec
150 g kryštálového cukru
100 g polohrubej múky
1 PL oleja
na krém:
400 ml mlieka
1 zlatý klas alebo ľubovoľný puding
50 g cukru
1 maslo (Hera)
+ príchute (orechy, kakao, čokoláda, tvaroh ...... )
džem na potretie rolády
Šľaháme bielky a po troške zašľahávame cukor. Šľaháme, kým je hmota dostatočne pevná, potom po jednom zašľahávame žĺtka. Nakoniec ručne zamiešame múku a zakápneme olejom. Pečieme na plechu vyloženom papierom na 180 stupňov asi 20 minút.
Po upečení papier stiahneme, cesto uložíme na nový papier a zakryjeme ho tým stiahnutým.
Spolu ešte teplé zrolujeme a necháme vychladnúť ...
Medzi tým si uvaríme puding, po miernom vychladnutí zapracujeme maslo a dáme do chladničky chladnúť. Niekoľko krát prešľaháme. Ja som pridala asi 100 g orechov ...
Po vychladnutí roládu roztiahneme, natrieme džemom a krémom. Uložila som do stredu banány ... Roládu zvinieme ...
Zvyšným krémom potrieme povrch a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa ...
Prajem vám dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Abych pravdu řekla roládám se vyhýbám,protože se bojím , že se mi nepovede, ale tato vypadá dost dobře a lehce??,zkusím a uvidím díky za recept ilča
OdpovedaťOdstrániťPresne z toho istého dôvodu som rolády nepiekla vôbec ... Až som našla tento recept ... hneď prvá sa mi vydarila a to ma posmelilo ... :) Ilka, pozdravujem, maj sa dobre ... L. :)
OdstrániťNaaam.. herkullinen ♥
OdpovedaťOdstrániťKirsty ... ďakujem ... :)
OdstrániťLauri, toto som nikdy nepiekla, myslela som si, že to je zložité, hlavne to zvinutie a opäť rozvinutie, ale keď to takto vidím u teba, zdá sa to byť jednoduché. Ale viem, že to len ty tak zručne vieš urobiť a mne by sa to všetko rozlámalo.
OdpovedaťOdstrániťPááá
Dani ... Piškóta je taká vláčna, že sa ti určite nerozláme ... len sa nesmie nechať dlho v rúre, aby sa nevysušila. Nemusíš sa toho báť ... Danka, prajem peknú sobotu ... :) L.
OdstrániťNo, u mňa rolády vedú na celej čiare. Pečiem ich najčastejšie. Ešte sa mi nestalo, že by mi popraskala, alebo tak. Nezaberie veľa miesta v chladničke,keď niekde ideme a nesiem napečené, nemusím vláčiť plech, zabalím do fólie, hodím do kufra. Nech žijú rolády!!! :):):) Pá. D. :)
OdpovedaťOdstrániťNech žijú .... :))) Dani ... ďakujem za milý komentár ... pa pa ... L.
OdstrániťDobrota .... dala bych si:-)))
OdpovedaťOdstrániťChutila všetkým ... už jej niet ... :)))
OdstrániťL.
It looks very good, mmmm.... :)
OdpovedaťOdstrániťYes, thank you Linda :)
Odstrániťrolády rada pečiem, máš ju krásne vydarenú, mňam :)
OdpovedaťOdstrániťYwett ... ďakujem ... ale od teba sa mám ešte veľa učiť ... :))) L.
Odstrániť