Potrebujete naozaj výdatné raňajky ? Urobte si pošírované vajcia s holandskou omáčkou ... Trochu viac roboty, možno budete potrebovať aj pomocníka, ale výsledok naozaj stojí za to ...
pre 4 osoby budete potrebovať :
4 žemle alebo 8 plátkov toustového chleba
8 plátkov šunky, alebo prerastanej anglickej slaniny
4 vajcia
ocot, soľ, korenie
niečo zelené (rukola, medvedí cesnak, baby špenát ..... )
Holandská omáčka
Najskôr urobíme holandskú omáčku a udržiavame ju teplú ... nad parou ... sem-tam premiešame.
Opečieme šunku, žemle alebo tousty.
A urobíme pošírované vajcia. Do väčšieho hrnca nalejeme dostatok vody. osolíme a vodu privedieme k varu. Stlmením ohňa udržujeme jej teplotu ... D väčšej naberačky dáme ocot a rozklepneme do neho vajce. Pomaly naberačku vnoríme do horúcej vody, chvíľu počkáme a potom vajce aj s octom vylejeme .... Stopneme 3 minúty. Hotové vajce poznáte tak, že ho dierkovanou naberačkou nadvihnete z vody, bielok má byť na omak pevný a žĺtok mäkký a pružný. Hotové vajcia vyberte na papierovú utierku a nechajte odtiecť.
Druhý, jednoduchší spôsob je, že do vriacej vody pridáte ocot, zamiešaním urobíte mierny vír a vajcia postupne do vody rozklepnete ... pozor ... už nemiešať !!! Po 3 minútach opatne dierovanou naberačkou vyberte vajcia na utierku.
A môžeme servírovať ... Na tanier položíme žemľu, na ňu uložíme šunku alebo slaninu, niekoľko lístkov rukoly, opatrne vajce,nakoniec prelejte teplou holandskou omáčkou.
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura :)
Tak ja toto obdivujem! Takéto raňajky, chcem byť tvoj manžel :-))))
OdpovedaťOdstrániťPá
:))))))) Dani ... zhodou okolností ... práve ležal v špitáli keď sme si so synom a dcérou robili takéto raňajky ... :)))) Inak ... z vajec raňajkujeme väčšinou praženicu ... chcela som vyskúšať recept a chutilo náááám ... :)
Odstrániťpozdravujem ... pa L.
Úchvatne to vyzerá. Hneď by som si dala. Jaj, ale som hladná, keď sa na to pozerám. Ale nebudem už jesť, lebo je večer. :):):)
OdpovedaťOdstrániťLauri, to pošírované vajce som raz robila , ale asi som dala viac octu. Malo takú kyslastú príchuť, aj keď som ho opláchla.
Ahoj. Dana :):):)
Tiež som ho robila prvý krát ... a mala som ich tam ešte chvíľočku nechať ... zdali sa mi ešte tekuté ... aj keď syn vravel, že to tak má byť ... no ... :) A k tomu octu ... v recepte podľa ktorého som to robila bolo až 400 ml octu ... ja som dala tak báj očko ... vajcia ostali pokope ... :))) kyslosť som necítila ...
OdstrániťDanka, maj pekný deň zajtra ... pa pa ... L.