Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu. Tá chuť vás určite príjemne prekvapí. :)
Budeme potrebovať:
zeler
kari korenie
soľ
olivový olej
cesnak
Očistený zeler nakrájame na 1 cm plátky a potom ešte na hranolčeky. V mise ich opatrne posypeme kari korením (nie veľa, aby pokrm nebol horký), posolíme, pridáme pretlačený cesnak a pokvapkáme olejom. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky pekne obalili. Rozprestrieme na plech vyložený pečiacim papierom . Aby sa hranolky dobre upiekli, nemali by sa prekrývať. Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. (Ja som piekla v mikrovlnke na funkcii chrisp ... preto ten okrúhly zapekací tanier.)
Upečieme do chrumkava a podávame.
Ako samotný pokrm podávame s dipom ... zamiešaným z jogurtu, kyslej smotany, trochou soli, pridáme k tomu citrónovú šťavu a čerstvo namleté čierne korenie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára