Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z
pohára ... Dajú sa z neho ale pripraviť aj rôzne jedlá teplej kuchyne ... :) Najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto -
zo strakatej ....
Budeme potrebovať :
l kg cibule
1 kg papriky
l kg paradajok
1 kg suchej fazule
2 dl oleja
200 g kryštálového cukru
1 dl octu
1 preosiate Deko
2 ks paradajkový pretlak 400 ml
Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť.
Nakrájame zeleninu na kúsky.
Na oleji urestujeme cibuľu
Pridáme papriku a paradajky. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.
Pridáme uvarenú fazuľu.
Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min. Odložíme na policu, v zime príde vhod ... :)
Takúto kombináciu som ešte nejedla. Všetko máš z vlastnej úrody?
OdpovedaťOdstrániťDanielka áno, všetko z vlastnej úrody ... ale toto sú fotky z minulého roku ... teraz zrelé papriky a paradajky zatiaľ stačíme pojesť ... ale príde čas aj na lečo ... máme ho radi hlavne na studeno ... alebo zohriate a k nemu volské oko, či grilovanú klobásku ... to je mňamka ... :)
OdstrániťOpravdu zajímavý. Až bude víc rajčat, tak zkusím.
OdpovedaťOdstrániťAlenka budem veľmi rada .... a keď vám bude chutiť, ešte radšej ... :)
Odstrániťpozdravujem ťa .... :)
Veľmi zaujímavý recept a tiež si počkam až tej zeleninky bude viac, určite ho skúsim. Ďakujem a pozdravujem.
OdpovedaťOdstrániťVypadá to jako velká mňamka. Děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťMoc zdravím Anny
Merry, Anna ďakujem za návštevu a milé slovká ... Nech sa vám dielo vydarí a chutí vám ... :)
OdpovedaťOdstrániťNiečo podobné som asi jedla a možno to aj bolo to isté. Doniesla to kolegyňa na dáku oslavu v práci. Bolo to veľmi pikantné vypýtala som si recept. Mám to na blogu ako "fazuľový pikant", lebo tak to kolegyňa volá. No a teraz to urobím takto do foroty a z toho potom dorobiť šalát bude paráda! Perfektný nápad! Tento týždeň to naisto budem robiť, len dokúpim fazuľu :-)))
OdpovedaťOdstrániťA aké teplé jedlá z toho robíte? Ďakujem :-)
Toto "lečo" mám najradšej veru studené ako šalát ... ale aj telá úprava je dobrá ... Napríklad ako klasické lečo s pridaním klobásky a vajec, alebo ešte na cestoviny, pod dusené mäso, možností je viac ... všade, kde používaš klasické lečo.
OdstrániťTvoj fazuľový pikant je toto isté, len s pridaním feferónok ... tiež môže byť dobré ... Ja zas vyskúšam podľa teba ... :)