Toto je veľmi zdravé a veľmi jednoduché jedlo našich prababičiek. Krúpy
obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a dobre pôsobia pri kĺbových
ochoreniach. Najhodnotnejšie sú tie najväčšie, ale najchutnejšie tie
najmenšie. :) Ja mám krúpy veľmi rada ... a vraj sa dá aj na sladko pripraviť ...
Budeme potrebovať :
1 šálka jačmenné krúpy perlička
2 šálky vody
morská soľ
maslo
cibuľa
Jačmenné krúpy 3x prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca a zalejeme
dvojnásobným množstvom vody. Osolíme morskou soľou a za občasného
premiešania pomaly varíme do mäkka. Keď sa nám voda vyvarí a krúpy ešte
nie sú mäkké dolievame vodu po troške. Toto je hotová kaša.
Môžeme pridať aj zemiak nakrájaný na kocky a variť spolu s krúpami ... tak to mal rád môj tato.
Cibuľu nakrájame nadrobno a do hneda opražíme na oleji.
Horúcu kašu dáme na tanier, poukladáme na ňu kúsočky masla a hojne posypeme opraženou cibuľkou.
Dobrú chuť ... :)
Krasny jednoduchy recept. Ked sa sklada z menej surovin a navyse je vareny, je lahko stravitelny - az na cibulku - ta je pre gurmana. Dietarovi postacia bylinky, hoci len petrzlenova vnat. Dakujem za inspiraciu.
OdpovedaťOdstrániťanele ... úple s tebou súhlasím ... sama by som to lepšie nenapísala ... :))))
OdpovedaťOdstrániťďakujem za písmenká ...
Moja babka dávala na vrch opražené škvarky.
OdpovedaťOdstrániť