Recept som našla na stránkach food blogerky Sonii Vladykovej. Keď navštívite jej blog, ocitnete sa v talianskej kuchyni plnej vôní a pochúťok stredomoria. :) Pôvodný názov koláčika je Ciambella di mele, teda Jablkový veniec a je v talianskych domácnostiach veľmi obľúbený. Oslovil ma svojou jednoduchosťou týkajúcou sa surovín, ale najmä prípravy. Patrí totiž medzi "hrnčekové" recepty. :)
Ja som však nedodržala formu pôvodného múčnika, za čo sa autorke ospravedlňujem. :)))) Vôbec mu to ale neubralo na jemnosti a nadýchanosti ...
Teda, čo budeme potrebovať :
1 kelimok bieleho jogurtu (smotanového ... žiadne želatínové náhražky)
1,5 kelimku cukru (dala som jemný kryštálový)
1 vanilkový cukor
3 vajcia
1 kelimok slnečnicového oleja
3 kelimky hladkej múky
1 prášok do pečiva (PDP)
3 väčšie jablká
ja som pridala aj hrozienka, v pôvodnom recepte však nie sú ...
Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky. Potom si v mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zapracujeme 3 celé vajcia a dobre vyšľaháme. Pridáme olej, múku s PDP a nakoniec očistené a nakrájané jablká. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorá má v strede "komín", a ktorú sme si dobre vymastili a vysypali hrubou múkou. Vrch ešte môžeme ozdobiť jablkami.
Pečieme pri 180 stupňoch 30 - 35 minút. Pred podávaním pocukrujeme ...
Ešteže som stačila pofotiť ... mizol pred očami ... :))))
Lauro děkuji moc za milá slova i za vyzkoušený koláček, i v Tvé podobě je úžasný :-)
OdpovedaťOdstrániťSoni ... ďakujem za pochvalu ... je to skvelý recept ... :)
Odstrániťprajem všetko dobré ... :)
Hmmm ... ten musí být opravdu dobrý ... vypadá nádherně:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka ... a veľmi jednoduchý ... s tvojom malou pomocou ho zvládne i tvoj vnúčik ... :)
Odstrániť