Budeme potrebovať ( 3-4 porcie) :
šálku pohánky (asi 200g)
250 g hlivy ustricovej
maslo
1 cibuľu
1 chili papričku
1 šálku vody, alebo vývaru
1 bobkový list
2 dl suchého bieleho vína
čerstvý timián
čerstvo namleté čierne korenie
parmazán na posypanie
Pohánku najprv
sparte horúcou vodou, nechajte ju dobre odkapkať a dajte do hrnca. Krátko ju len tak nasucho orestujte, aby obschla a bola horúca. To sa robí preto, aby po uvarení zostala pekne celistvá, pevnejšia a nerozvarila
sa. Ľahko ju osoľte, pridajte bobkový list, zalejte jednou šálkou horúcej vody, prikryte pokrievkou a jemne nechajte variť asi 5 minút. Potom platňu
vypnite a nechajte takzvane dojsť pod perinou 15 minút. Ak máte hrniec
z hrubšieho materiálu, nemusíte ho odkladať pod perinu a postačí len
nechať priklopený pokrievkou, pohánka krásne dojde a zachová si tak viac
vitamínov.
Na veľkej panvici
na rozohriatom masle orestujte cibuľku nakrájanú na drobno domäkka. S cibuľou môžete orestovať aj na drobno nakrájanú chili papričku.
Pridajte hlivu, tymián, kúsok masla a ešte chvíľu restujte. Prilievajte po častiach
víno, které sa postupne bude odparovať. Huby jemne osoľte, okoreňte,
pridajte k nim pohánku a všetko premiešajte, spolu prehrejte.
Nakoniec posypte strúhaným parmazánom a môžete podávať ...
Vyskúšajte ... chuť tohoto jedla vás príjemne prekvapí ... :)
Vaša Laura ♥
Vaša Laura ♥