Pre dve osoby budeme potrebovať :
asi 400 g lososa s kožou
1 pomaranč
kúsok zázvoru
1 KL trstinového cukru (zarovnaná)
1 lyžica masla
soľ, korenie
olej
Najskôr rybu umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme a necháme odstáť ...
Medzi tým nožom ošúpeme pomaranč a povykrajujeme mesiačiky bez kože ... Z toho, čo nám ostane v ruke, vytlačíme šťavu ... Zázvor pokrájame na drobné kúsky ...
Na rozpálenom oleji opečieme lososa najskôr na strane s kožou ... do chrumkava ...
Trvá to asi 3 minúty ... Potom ho prevrátime, pridáme zázvor a trstinový cukor, aby skaramelizoval.
Keď sa losos prepečie, pridáme pomaranč aj so šťavou a prehrejeme ... Nakoniec do omáčky pridáme maslo a môžeme podávať ... Ak sa zdá omáčka sladká, pokvapkáme ju citrónovou šťavou ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥