streda 21. augusta 2013

Risotto con funghi, teda s hubami ...

Toto je recept na talianske rizoto, ktoré som robila podľa Emanuela Ridi-ho ... výborné, jednoduché, krémové, voňavé, vhodné na ľahký obed či večeru



Budeme potrebovať :

320 g  ryža na rizotto
200 ml  víno biele suché
150 g  maslo
0,5 dl  olej
1 ks  menšia cibuľa
60 g  dubáky sušené
asi  4  PL  strúhaný parmezán
zeleninový vývar
soľ
na ozdobu pažítka, petržlenová vňať

Pripravíme si ryžu vhodnú na rizotto, najlepšie ryžu Arborio a dobré suché vínko.






sušené hríby namočíme do vody na cca 30 minút

 


do kastróla dáme maslo a trochu olivového oleja

 


Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme NEPREMYTÚ !!! ryžu.





Ryžu premiešame, chvíľu popražíme, zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po chvíli pridáme scedené huby, soľ a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina temer vyvarí.





Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie ...










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára