nedeľa, 28. septembra 2014

Jablkové bochníčky

Jednoduchá príprava, nenáročnosť surovín a výborná chuť ... Na druhý deň sú ešte lepšie, lebo cesto trochu odvlhne a zmäkne ...  :)

Budeme potrebovať :

jablká
cukor
škoricu
na cesto :
300g   hladkej múky
150g   masla
70g   práškového cukru
1  vajce
0,5 bal. prášku do pečiva

Postup je jednoduchý ...  Z uvedených surovín vypracujeme vláčne cesto, na chvíľu ho odložíme do chladu. Zatiaľ si očistíme a nakrájame jablká na mesiačiky .  Cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce, na každý položíme 2-3 mesiačiky jablka, pocukrujeme (do každého štvorca som dala 1 KL kryšt.cukru) a posypeme škoricou.  Jablká zabalíme do cesta a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Upečieme do červena, ešte teplé posypeme práškovým cukrom.



2 komentáre: